Кефір – кисломолочний продукт, який використовується не тільки як корисний напій, але і як інгредієнт для випічки. Можна, наприклад, спекти манник на кефірі з бананом, який буде чудовим доповненням до домашнього чаювання.
Використовуючи представлений покроковий рецепт манника на кефірі з бананами, у вас вийде чудова смачна та пишна випічка. Шматочки фрукта додадуть маннику вишуканий та особливий смак. Однозначно рекомендую до приготування.
Інгредієнти
- Кефір: 1 ст.
- Крупа манна: 1 ст.
- Олія вершкове: 50 г
- Яйце куряче: 2 шт.
- Цукор: 1 ст.
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Банан: 1-2 шт.
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
Приготування
Згідно з представленим списком, готуємо необхідні інгредієнти. Кефір має бути кімнатної температури.
В об'ємну чашку засипаємо манну крупу та заливаємо її кефіром.
Для приготування тіста для випікання манка повинна набрякнути, тому інгредієнти перемішуємо і залишаємо на півгодини.
Манка набрякла, доповнюємо склад сирими курячими яйцями.
Олію заздалегідь розтоплюємо в каструльці, а потім переливаємо в чашку до інгредієнтів.
Необхідно тепер складові між собою добре перемішати.
Додаємо цукровий пісок. Інгредієнти між собою змішуємо.
Просіяне попередньо борошно додаємо в чашку разом з розпушувачем, добре перемішуємо.
Візуально манне тісто ділимо на 2 частини, одну викладаємо в силіконову форму для випічки.
Банани нарізаємо шматочками, які викладаємо на першу частину тесту.
Заготівлю із бананів покриваємо залишком манного тіста.
Манник із бананами відправляємо у духовку, розігріту до 180 градусів. Час випікання 45 або 50 хвилин.
Смачний манник на кефірі з бананами спочатку повністю остуджуємо, потім ділимо на сегменти та подаємо до столу з улюбленими напоями. Приємного перекушування!