Піца з сирним бортом

Якщо ви любите таку італійську страву як піца, пропоную досить цікавий варіант її приготування. Моя кулінарна ідея – це піца із сирним бортиком.

Якщо ви любите таку італійську страву як піца, пропоную досить цікавий варіант її приготування. Моя кулінарна ідея – це піца з сирним бортиком, яка на виході виходить апетитною, смачною та соковитою. Любителі піци обов'язково оцінять її зовнішній вигляд та бортик із сирною начинкою.

Інгредієнти

  • Тісто дріжджове: 250 г
  • Ковбаса копчена: 50 г
  • Сир твердий: 100 г
  • Помідори: 1 шт.
  • Корнішони мариновані: 3 шт.
  • Сметана: 1 ст. ложка
  • Паста томатна: 1 ст. ложка

Приготування

Візьмемо для рецепту інгредієнти за переліком. Тісто для піци можна замісити самостійно. Підійде кукурудзяне тісто для піци, швидке тісто для піци на кефірі, дріжджове тісто для піци. Якщо часу на заміс тесту немає, то можна придбати як основу готовий напівфабрикат – листкове дріжджове тісто.

Тісто для піци розгортаємо в круглий пласт, який відразу поміщаємо на лист. Від зазначеної норми сиру відрізаємо половину та натираємо. Сирну стружку викладаємо на краю основи.

Підгинаємо краї тіста до центру, формуючи борт з начинкою. Сметану змішуємо з томатною пастою. Соусом, що вийшов, змащуємо основу піци.

Ковбасу нарізаємо тонкими скибочками, корнішони – кільцями. Інгредієнти викладаємо на основу піци.

Помідор подрібнюємо півкільцями. Додаємо нарізку до решти інгредієнтів начинки.

Подрібнюємо теркою порцію сиру, що залишилася, і посипаємо їм начинку.

Піцу завантажуємо в попередньо прогріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Домашня піца з сирним бортом готова! Розрізаємо її на шматочки і подаємо до столу. До речі, інгредієнти для начинки ви можете вибрати на власний розсуд. Смачного!