Листковий пиріг з капустою

Пропонуємо поповнити колекцію рецептів домашньої випічки – апетитним та ситним пирогом із готового листкового тіста. Для начинки візьмемо свіжу білокачанну капусту, моркву та цибулю.

Пропонуємо поповнити колекцію рецептів домашньої випічки – апетитним та ситним пирогом із готового листкового тіста. Для начинки візьмемо свіжу білокачанну капусту, моркву та цибулю.

Такий капустяний пиріг – просто паличка-виручалочка, яка стане вам у нагоді для будь-яких випадків. Листковий пиріг з капустяною начинкою урізноманітнить вечірні посиденьки в родинному колі, запропонувати його можна і на святковий стіл. Гастрономічні переваги капустяного пирога з листкового тіста – це прості недорогі інгредієнти і невигадливий спосіб формування пирога.

Інгредієнти

  • Тісто листкове бездрожжеве: 400 г * (2 пласти)
  • Капуста білокачанна: 400 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Олія рослинна: 40 мл
  • Цибуля зелена: 4-5 пір'я
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сіль: 3 щіпки
  • Чорний перець – мелений: 1 щіпка

Приготування

Для приготування листкового пирога з капустяною начинкою відміряємо в потрібній кількості інгредієнти. Тісто слід розморозити за кімнатної температури.

Поки тісто напівфабрикат розморожується, займемося начинкою для нашого домашнього пирога. Шинкуємо білокачанну капусту, знявши з качана верхні листочки. У сковороді прогріваємо олію. Нарізку з капусти переправляємо в прогріту олію, починаємо обсмажування.

Очищаємо морквину та цибулю. Трим морквину, а цибулю нарізаємо дрібними шматочками. Овочеву нарізку відправляємо до капусти. Інгредієнти до смаку приправляємо сіллю, кидаємо також чорного меленого перчика. Перемішуємо.

Томимо капусту з овочами під кришкою до повної готовності.

Готову капустяну начинку урізноманітним свіжою зеленою цибулею. Приготовлену начинку для пирога остудити.

Листкове тісто у нас — у пластах. Розморожений пласт тіста розкочуємо, припорошивши робочу зону столу трохи борошном. Розкочаний пласт – основа пирога. Відразу укладаємо його на лист, застелений кулінарним папером.

На підставі пирога розподіляємо капустяну начинку.

Розкочуємо другий пласт. Накриваємо їм начинку.

Скріплюємо краї пластів.

Поверхню пирога змащуємо, використовуючи кулінарну кисть, збитим яйцем.

У духовці пиріг із листкового тіста з капустою випікаємо 35 хвилин. Готовий пиріг трохи остудити, розрізати на порції і подати до столу.