Багато в чому смак і соковитість домашніх мант залежить від начинки. У моєму рецепті начинка включає свинину, картопля і свіжі гриби — печериці. Таке продуктове «тріо» справді робить манти дуже апетитними та смачними. Ось покроковий рецепт мантів із грибами та свининою, у якому я використовувала звичайне пельменне тісто.
Склад начинки я урізноманітнила нарізкою зі свіжої зеленої цибулі та меленими спеціями. Смачні манти з грибами та свининою вдало впишуться у святкове меню.
Інгредієнти
- Тісто пельменне: 500 г
- Свинина: 300 г
- Печериці свіжі: 150 г
- Картопля: 2 шт.
- Цибуля зелена: 0,5 пучка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для рецепту беремо потрібні продукти. Тісто я взяла пельменне, замішане на борошні, яйці та воді. М'якуш свинини повинен бути охолодженим. Картоплю очищаємо. Гриби промиваємо під проточною водою. Також миємо та обсушуємо зелену цибулю.
М'ясо нарізаємо шматочками, які відправляємо у чашу м'ясорубки для подрібнення. Отримуємо такий фарш зі свинини.
М'ясний фарш доповнюємо подрібненими кубиками картоплею.
Гриби нарізаємо дрібними шматочками разом із ніжками.
Компоненти начинки урізноманітнюємо нарізкою зі свіжої зеленої цибулі. Інгредієнти на свій смак солимо та перчимо.
Між собою складові начинки добре перемішуємо.
З тіста робимо круглі тонкі заготовки-коржі, на які поміщаємо приблизно по столовій ложці начинки зі свинини, грибів та картоплі.
Формуємо красиві манти зручним для вас способом.
Піддон для готування мантів над парою змащуємо трохи олією і поміщаємо на неї зліплені заготовки.
Витримуємо манти над парою протягом 45 хвилин.
Домашні манти з начинкою зі свинини, картоплі та грибів приготувалися. Подаємо їх із улюбленим соусом. Приємного перекушування!