Манти — це традиційна м'ясна страва, яку люблять готувати в Туреччині, Монголії, центральній Азії, Татарстані, Башкортостані, Криму та інших східних країнах. Звичайно ж, у кожній національній кухні манти готують по-своєму. Наш рецепт допоможе вам зробити соковиті домашні манти з начинкою з картоплі, доповненим м'ясним фаршем, цибулею та спеціями.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 3 склянки
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сіль: 1 ч. ложка
- Вода: 200 мл
- Фарш змішаний (свинина + яловичина): 500 г
- Картопля: 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Сіль: 4 щіпки
- Суміш перців: за смаком
Приготування
Для домашніх мантів із картоплею та м'ясним фаршем готуємо потрібний набір продуктів. Готувати манти можна в пароварці, мантоварці, мультиварці або, використовуючи спеціальний піддон.
Готування почнемо із замісу тіста для мантів. Через дрібне сито пропускаємо пшеничне борошно. Додаємо до борошна сіль. Сипучі інгредієнти між собою змішуємо, утворюючи посередині подібність лійки.
У вирву вбиваємо яйце.
А потім вливаємо в 2-3 заходи охолоджену кип'ячену воду.
Починаємо замішувати тісто для домашніх мантів. На виході воно має бути еластичним та пружним, не липнути до долонь. Поки готуватимемо начинку, тісто обернемо харчовою плівкою або поміщаємо в поліетиленовий мішечок.
Зробимо для мант соковиту начинку. У миску викладаємо розморожений фарш зі свинини та яловичини.
Картопляні бульби подрібнюємо у формі дрібних кубиків: можна ножем, але краще взяти спеціальну овочерізку.
Кришемо цибулю. Цибулеву нарізку додаємо до інгредієнтів миску. Солимо компоненти начинки, кидаємо до смаку суміш мелених перчиків.
Перемішуємо інгредієнти для начинки.
Приступаємо до найвідповідальнішого моменту у нашій страві. Тісто ділимо на шматочки, які розкочуємо в тонкі коржики. Можна спростити процес. Тісто ділимо на пару шматків, розкочуємо їх у тонкий пласт, з яких, використовуючи кулінарне кільце або невелике блюдце, вирізаємо заготівлі круги.
Поміщаємо на тонкі коржі начинку.
Скріплюємо протилежні краї коржів, як на фото.
З'єднуємо краї, що залишилися.
З'єднуємо куточки. Манти для варіння над парою підготовлені.
Піддон змащуємо жиром або як у нашому рецепті – олією. Укладаємо, залишаючи зазори, заготовки мантів на піддон.
Над парою тримаємо манти 40 або 45 хвилин. Якщо ви вирішите заморозити частину мант, то готування їх над парою слід збільшити хвилин на п'ять-десять.
Домашні манти з соковитою начинкою з картоплі та фаршу готові! Подаємо з томатним соусом або вибираємо вашого коханого.