Приготувати курячу грудку так, щоб вона вийшла соковитою, смачною та пікантною можна різними способами. Я пропоную зробити для грудки маринад на основі гірчиці та меду. Витримаємо в такому маринаді курячі грудки хвилин 40-50, а потім можна відправляти її запікатися в духовку (краще з використанням фольги). Підійде маринад для курячої грудки з медом та гірчицею також для приготування страв з інших частин (крилець, гомілок, стегон), а також індички.
Інгредієнти
- Мед: 3-4 ст. ложки
- Гірчиця зернова: 1 ст. ложка
- Оцет яблучний: 2 ч. ложки
- Олія оливкова: 1 ст. ложка
- Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
- Порошок часниковий: 0,5 ч. ложки
- Перець чилі: 0,25 ч. ложки (мелений)
- Чорний перець – мелений: 0,25 ч. ложки
- Сіль: 0,5 ч. ложки
Приготування
Підготуємо за списком пропоновані інгредієнти для рецепту.
Для приготування маринаду візьмемо маленьку миску. Перекладаємо в неї мед, додаємо гірчицю в зернах.
Вміст у мисці доповнюємо яблучним оцтом та оливковою олією.
А тепер запроваджені інгредієнти необхідно ретельно перемішати.
До складу, який у нас у результаті вийшов, засипаємо паприку, часниковий порошок, мелений перець чилі, а також чорний і не забуваємо посолити.
Ще раз енергійно змішуємо складові нашого маринаду.
Підготовлену курячу грудку викладаємо у відповідну ємність, заливаємо маринадом. Залишаємо куряче м'ясо маринуватися протягом 40-50 хвилин, потім його можна запікати.
Смачного всім та ситного перекушування!