Зібралися поласувати смачним шашликом? Раджу тоді спочатку замочити шматочки м'яса у пікантному маринаді з помідорів та цибулі. Такий маринад підійде для шашлику зі свинини чи курки. Причому готувати м'ясну страву можна і на мангалі, і в духовці. Цей покроковий рецепт маринаду для шашлику з помідорів та цибулі зробить ваше м'ясо соковитим, смачним та апетитним. Кількість маринаду розрахована на 1 кг м'яса.
Інгредієнти
- Помідори: 300 г
- Цибуля ріпчаста: 2 шт.
- Приправа для шашлику: 1 ч. ложка
- Вода: 100 мл
- Соус соєвий: 4 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Візьмемо для маринаду вказані продукти. Вода повинна бути кип'яченою та охолодженою. Помідори промиваємо, насухо витираємо. Цибулю очищаємо від лушпиння.
Займемося помідорами. Подрібнюємо їх за допомогою терки з великими осередками. Шкірка при такому способі подрібнення залишиться на боці терки. Виходить таке томатне пюре.
У томатне пюре, що вийшло, всипаємо за смаком сіль і чорний мелений перець. Відразу перемішуємо.
Цибулю подрібнюємо півкільцями чи кільцями (якщо плануєте його нанизувати на шампури разом із м'ясом). Цибулеву нарізку додаємо в помідорну масу.
А тепер ретельно перемішуємо цибулю з томатною масою, намагаючись сильно приминати цибулю.
До інгредієнтів у миску вливаємо воду та соєвий соус.
Всипаємо ще до складу маринаду приправу для шашлику. Я використала готову. Можна її зібрати і самостійно з улюблених спецій, які підходять для м'яса.
Знову інгредієнти між собою перемішуємо. Маринад для замочування м'яса готовий.
Маринувати м'ясо потрібно протягом 6-8 годин. Смачних вам шашликів!