Маринад для шашлику зі свинини

Рецепт призначається для любителів пікніків та смачних ситних страв зі свинини. Йтиметься про шашлик, а точніше — про маринад для шашлику зі свинини.

Рецепт призначається для любителів пікніків та смачних ситних страв зі свинини. Йтиметься про шашлику, а точніше — про маринад для нього. Пропоную вам замочити м'ясні шматочки у маринаді з кефіру та томатного соусу. Замаринований таким чином шашлик після приготування виходить м'яким, соковитим, смачним. Використовувати маринад для шашлику зі свинини можна і для смаження м'яса на мангалі, і в духовці, і мультиварці.

Інгредієнти

  • Свинина: 700 г (м'якоть)
  • Кефір: 1 ст.
  • Соус томатний: 3 ст. ложки
  • Цибуля ріпчаста: 1-2 шт.
  • Приправа для шашлику: 1 ч. ложка
  • Часник сушений: 0,5 ч. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

За списком візьмемо потрібні продукти. М'ясо промиваємо та обтираємо паперовими рушниками. Очищаємо цибулю. Для маринування підбираємо глибоку миску.

М'ясо перекладаємо на обробну поверхню та нарізаємо квадратними шматочками (4-5 см). Заготівлю зі свинини переправляємо у ємність.

Цибулю нарізаємо кільцями або півкільцями. Цибулеву нарізку викладаємо до свинячих шматочків.

Інгредієнти доповнюємо приправою для шашлику, сушеним часником. На свій смак солимо і присмачуємо чорним меленим перчиком.

До інгредієнтів вливаємо кефір середньої жирності.

Склад маринаду доповнюємо томатним соусом. Якщо використовуєте кислий соус, краще трохи підсипати цукру.

Нарізку зі свинини перемішуємо з цибулею, спеціями та маринадом. Для шашлику свинину маринуємо протягом 3-х годин. Кілька разів заготівлю можна перемішати.

Шматочки м'яса замаринувалися, настав час смажити шашлик! Смачного!