Приготувати в домашніх умовах мариновану скумбрію – простіше! Пропоную вам скористатися базовим рецептом маринаду, з яким рибка виходить в міру солоною, пряною, апетитною та з приємним ароматом. Цей маринад для скумбрії містить оцет та мінімальний набір спецій. Замариновану скумбрію до столу можна запропонувати разом із нарізкою з цибулі або з відвареною картоплею. Приготовлена за цим рецептом скумбрія набагато корисніша і смачніша за магазинну рибу.
Інгредієнти
- Скумбрія: 1 шт.
- Вода: 0,5 л.
- Сіль: 1 ст. ложка
- Цукор: 1 ст. ложка
- Оцет 9%: 1 ст. ложка
- Перець запашний горошком: 5 шт.
- Лист лавровий: 2 шт.
Приготування
Для маринування скумбрії в домашніх умовах підготуємо вказані інгредієнти. Рибу треба розморозити, але не до кінця, щоб її було простіше очищати.
Насамперед зробимо маринад для скумбрії. У невеликий ковшок або каструлю всипаємо цукор та сіль. Додаємо горошини запашного перцю та лаврові листи.
Спеції заливаємо холодною водою. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Маринад, що вийшов, знімаємо з вогню.
Маринад обов'язково потрібно остудити. Коли маринад стане кімнатною температурою, вливаємо в нього столовий оцет і перемішуємо.
Зрізаємо у свіжої скумбрії голову, хвіст та плавці. Випаровуємо черево, видаляємо нутрощі і чорну плівку.
Підготовлену скумбрію нарізаємо однаковими шматочками завтовшки приблизно 2-3 см. Перекладаємо шматочки риби в контейнер або скляну банку.
Шматочки скумбрії заливаємо маринадом. Контейнер закриваємо кришкою та прибираємо на полицю холодильника. Через добу скумбрію можна куштувати.
Всім смачного!