Курячі крильця – затребуваний продукт харчування. З курячих частин можна приготувати багато смачних і найрізноманітніших страв. Курячі крильця можна відварити, посмажити, згасити з овочами. А якщо ви збираєтеся запікати крила в духовці, то вам знадобиться цей рецепт маринаду. Крильця після запікання виходять ароматними, апетитними, смачними та привабливими на вигляд. Пікантний маринад для запікання курячих крилець – вдале поєднання інгредієнтів, завдяки якому ваша страва отримає лише найзахопленіші відгуки.
Інгредієнти
- Соус соєвий: 6 ст. ложок
- Соус томатний: 2 ст. ложки
- Мед: 2 ст. ложки
- Цукор: 2 ст. ложки
- Часник сушений: 1 ч. ложка
- Паприка мелена: 1 ч. ложка
- Коріандр (мелений): 1 ч. ложка
- Імбир мелений: 0.5 ч. ложки
- Сік лимонний: 2 ст. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
За списком відміряємо необхідну кількість інгредієнтів. Для рецепту підготуємо миску, в якій зручно змішуватиме компоненти маринаду. Готового маринаду вистачить для замочування приблизно 800 г курячих крилець.
У підготовлену ємність вливаємо олію та класичний соєвий соус. Перемішуємо, однак, однорідної суміші не вийде.
Наступним інгредієнтом уводимо томатний соус. Підійде також будь-який кетчуп.
На черзі – мед. Краще взяти рідкий натуральний мед. Якщо ви використовуєте густий продукт, розтопіть його на водяній бані.
Доповнюємо інгредієнти запропонованими спеціями – часником, коріандром, паприкою, імбиром, цукром. Приправляємо на свій смак сіллю і чорним меленим перцем.
З лимона вичавлюємо сік. Потрібну порцію виливаємо у миску.
Озброюємося звичайною ложкою та енергійно перемішуємо інгредієнти. Через 2 хвилини повторити процедуру.
Маринад готовий, можна приступати до замочування крилець. Курячі частини маринувати потрібно близько години. Замариновані крильця готуйте у духовці, на сковороді чи мангалі. Смачного!