Курка з морквою та цибулею в казані на плиті.

Курка, тушкована у казані разом із овочами, ідеально впишеться у повсякденне меню. Курка з морквою та цибулею у казані на плиті виходить апетитною та соковитою.

Курка, тушкована в казані разом з овочами, є смачною та ситною стравою, яка ідеально впишеться у повсякденне меню. Для рецепту можна взяти як курку цілком, і окремі її частини. Я, наприклад, використовувала курячі стегна. Соковита курка з морквою та цибулею в казані на плиті може гаситись і з картоплею, і без неї. У будь-якому варіанті страва виходить апетитною.

Інгредієнти

  • Стегна куряче: 700 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Картопля: 300 г
  • Олія рослинна: 30 мл
  • Вода: 1 склянка
  • Сіль за смаком
  • Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка

Приготування

Для рецепту підготуємо усі потрібні продукти. Очищаємо картоплю, цибулю та моркву. Овочі ополіскуємо холодною водою. Промиваємо курячі частини, обсушуємо їх паперовими рушниками.

З курячих стегон знімаємо шкірку. Нарізаємо курячі частини на шматочки. За смаком куряче м'ясо солимо, посипаємо приправою та перемішуємо. Маринуємо курку 20 хвилин.

Наливаємо в казан олію. Прогріваємо його. Завантажуємо в казан замариновані курячі шматочки. Обсмажуємо курятину на сильному вогні приблизно 10 хвилин. Періодично курку перемішуємо. Шматочки повинні підрум'янитися.

Моркву крупно натираємо. Цибулю нарізаємо шматочками, але не надто дрібно. Заготівлю з цибулі та моркви перекладаємо до курки. Обсмажуємо інгредієнти разом ще 3 хвилини.

До складу страви вводимо картоплю, нарізану невеликими шматочками-четвірками.

Вміст ще трохи солимо, вливаємо кип'ячену воду, перешиваємо.

Зменшуємо нагрівання плити. Тушимо курку з морквою, цибулею і картоплею приблизно 25 хвилин. Котел під час гасіння закриваємо кришкою.

Смачну тушковану курку з морквою та цибулею пропонуємо до столу разом із зеленню. Смачного!