Маринована цибуля – чудове доповнення до різних закусок та страв. Для маринування використовується звичайна цибуля, біла або червона. Мені симпатизує червона цибуля (лілова, синя), яка за смаком менш різка. Якщо таку цибулю замаринувати, то їм можна доповнити салати, солону рибку або підсмажені на мангалі м'ясні шматочки. Смачну мариновану червону цибулю для салатів, оселедця та шашлику можна запропонувати і просто на скибочці чорного хліба. Ось подробиці маринування.
Інгредієнти
- Цибуля червона: 300 г
- Цукор: 15 г
- Сіль: 5 г
- Оцет 9%: 1 ст. ложка
- Вода: 300 мл
- Перець чорний (горошком): 5-6 шт.
- Перець запашний горошком: 3-4 шт.
- Коріандр (мелений): за смаком
- Лист лавровий: 1 шт.
- Зелень свіжа: за смаком
Приготування
Візьмемо потрібні продукти для маринування червоної цибулі. Вода має бути кімнатної температури.
У ємність вливаємо воду кімнатної температури. Засипаємо цукровий пісок та сіль. Перемішуємо, щоб крупинки спецій повністю розчинилися. Вливаємо столовий оцет, який можна замінити лимонним соком. Додаємо інші спеції – лаврушку, перець горошком, коріандр.
Очищаємо від лушпиння червону цибулю. На обробній поверхні розрізаємо цибулю навпіл, а потім кожну половинку подрібнюємо у формі смужок.
Заготовку з червоної цибулі тепер слід помістити у ємність. Потрібно використовувати тару, яка не окислюється. Підійде скляна миска чи пластиковий контейнер.
До цибулі заливаємо маринад. Ємність накриваємо кришкою і відправляємо маринуватися цибулю на полицю холодильника на годину.
Промиваємо гілочки свіжої зелені (підійде кріп, петрушка). Дрібно рубаємо зелень і додаємо зелень до замаринованої червоної цибулі.
Пікантна замаринована червона цибуля готова! Подаємо його як самостійну закуску під міцний напій або використовуємо для овочевих салатів, як доповнення до шашлику або оселедець. Приємного перекушування!