Шматочки солоної оселедечки у супроводі цибульної нарізки – улюблена закуска для застілля! Пропоную вам зробити смачну мариновану цибулю, яка чудово розкриє та доповнить смак апетитних рибних скибочок. Соковита маринована цибуля для солоного оселедця безперечно знайде своїх «шанувальників», тому зберігайте рецепт у своїх кулінарних закладках!
Інгредієнти
- Цибуля ріпчаста: 2-3 шт.
- Оцет 9%: 3 ст. ложки
- Вода: 250 мл
- Цукор: 2 ст. ложки
- Сіль: 1 ч. ложка
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для маринування цибулі відмірюємо необхідну кількість інгредієнтів.
Головки цибулі очищаємо від лушпиння. Ополіскуємо. Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями.
Для приготування маринаду беремо відповідну ємність. У неї заливаємо воду та столовий оцет.
У воду засипаємо порцію цукрового піску та сіль. Енергійно перемішуємо інгредієнти. Потрібно, щоб кристалики спецій остаточно розчинилися у рідині.
Нарізку з|із| цибулі занурюємо в приготований маринад на основі оцту. Витримуємо заготівлю у маринаді півгодини.
Час маринування минув. Цибулеві кільця перекладаємо в друшляк або на сито, щоб злити маринад.
Знову нарізку цибулі перекладаємо в миску. Вливаємо до нього улюблену олію. Перчимо, як подобається. Перемішуємо та в такому стані залишаємо на 30 хвилин.
Апетитну пікантну мариновану цибулю викладаємо на тарілку разом зі шматочками оселедця. Частуйтесь на здоров'я!