Як закусочна страва пропоную замаринувати маленькі помідори — чері. Доповнимо їх у процесі маринування подрібненим кропом і часником. Рецепт не є складним, а до столу мариновані чері можна запропонувати вже через пару годин. Виходять мариновані помідори чері швидкого приготування смачними та пікантними. Вони добре поєднуються з м'ясними стравами, наприклад, з шашликом.
Інгредієнти
- Помідори чері: 300 г
- Кріп (свіжий): 0,5 пучка
- Часник: 2 зубчики
- Олія оливкова: 2 ст. ложки
- Оцет 9%: 1 ст. ложка
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Цукор: 0,5 ч. ложки
Приготування
Щоб приготувати мариновані помідори чері швидкого приготування, підготуємо потрібні інгредієнти. Оливкову олію можна замінити на соняшникову.
Помідори чері промиваємо під проточною водою. У основи робимо ножем хрестоподібні надрізи. Перекладаємо чері в миску.
Очищаємо часникові зубчики. Пропускаємо часник через спеціальний прес або дрібно натираємо. Часникову масу додаємо до помідорів.
Гілочки свіжого кропу ополіскуємо під проточною водою. Зайву вологу струшуємо. Дрібно рубаємо кріп ножем і додаємо до чері.
До інгредієнтів всипаємо цукровий пісок та сіль.
Вливаємо до інгредієнтів столовий оцет та олію.
Вміст у мисці добре перемішуємо. Затягуємо миску харчовою плівкою і забираємо помідори в холодильник. Маринуємо чері кілька годин.
Смачні та пікантні мариновані помідори чері швидко готові, приступаємо до дегустації. Смачного!