Зі свіжих огірків можна зробити на зиму найрізноманітніші заготовки. Поповніть свій льох із закрутками ще однією кулінарною варіацією з огірка. Давайте приготуємо мариновані різані огірки на зиму, які виходять смачними, з пікантною ноткою. Для цього рецепту маринування підійдуть огірочки «негарної» форми. Спеції та приправи додадуть огірковій заготівлі аромат, можна використовувати різносол для приготування вінегретів і салатів.
Кількість інгредієнтів запропонована на банку об'ємом 0,5 л. Обов'язково належним чином підготуйте тару – банку потрібно простерилізувати, а кришку прокип'ятити.
Інгредієнти
- Огірок свіжий: 350-400 г
- Часник: 2 зубчики
- Кріп: 1 парасолька
- Оцет 9%: 1 ст. ложка
- Цукор: 1 ч. ложка
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Гірчиця зернова: 0,5 ч. ложки
- Перець запашний горошком: 2 шт.
- Перець чорний (горошком): 4 шт.
- Лист лавровий: 1 шт.
- Вода: 250 мл
Приготування
Для різаних маринованих огірків підготуємо необхідний набір інгредієнтів. Огірки рекомендується на пару годин попередньо замочити у холодній воді.
Добре промиваємо огірки, нарізаємо їх для заготівлі невеликими барилами (можна брусочками).
На дно простерилізованої банки поміщаємо парасольку кропу. Додаємо лавровий лист, перці горошком, очищені зубчики часнику. Всипаємо гірчицю у зернах.
Повністю заповнюємо банку нарізаними огірками.
Вміст у банку повністю заливаємо окропом. На банку накидаємо кришку і залишаємо так огірки на 10 хвилин.
Воду з|із| банки зливаємо в невелику каструльку або ковшик. Всипаємо у воду цукровий пісок та сіль. Перемішуємо, доводимо до кипіння. Кристалі спецій повинні повністю розчинитися. Наприкінці вливаємо столовий оцет і забираємо маринад з вогню.
Приготований маринад вливаємо до огірків у банку. Відразу банку закручуємо або закриваємо спеціальним ключем для консервації. Банку ставимо на кришку, утеплюємо пледом. Остуджуємо повністю заготівлю з огірків протягом доби, а потім для зберігання до зими ставимо у прохолодне місце.
Пригощайтеся, приємного апетиту!