Смачну пікантну рибну закуску можна приготувати із слабосоленого оселедця, доповнивши його цибулею та лимоном. Пропоную замаринувати оселедець, витримати у холодильнику, а потім запропонувати апетитний рибний делікатес до столу. Такий варіант маринування оселедець підійде тим, хто не любить оцет. Смачний маринований оселедець з лимоном і цибулею — найкраща пропозиція для святкового застілля.
Інгредієнти
- Оселедець: 1 шт. (слабосолона)
- Лимон: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Вода: 200 мл
- Цукор: 1 ч. ложка
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Перець чорний (горошком): 8 шт.
- Лист лавровий: 1-2 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки (для подачі)
- Гірчиця зернова: 1 ч. ложка (для подачі)
Приготування
Для маринування оселедець підготуємо інгредієнти за списком.
Для початку одразу зробимо маринад. У невелику каструльку або ковшик вливаємо воду. Всипаємо у воду цукор, сіль, кидаємо горошини перцю, лавровий листок. Доводимо вміст до кипіння. Варимо маринад 2 хвилини. Готовий маринад остудити.
Слабосолона оселедець обробляємо на філе. Далі філе нарізаємо у формі невеликих шматочків.
Очищаємо цибулю. Нарізаємо його для маринування тонкими півкільцями. Лимон обдаємо окропом. Розрізаємо цитрусовими скибочками. Кісточки видаляємо.
Маринувати рибу подібним чином краще у невеликих скляних банках. На дно чистої баночки розміщуємо першим шаром шматочки оселедця.
Закриваємо рибний шар нарізкою із цибулі.
На цибульний ряд кладемо скибочки лимона. Заповнюємо, чергуючи верстви, всю тару. Зверху – лимонний шар.
Рибні шматочки з цибулею і лимоном заливаємо маринадом, що остигнув, без лаврового листа. Тару щільно закриваємо кришками і прибираємо на полицю холодильника. Маринуємо оселедець протягом 12 годин.
Мариновану оселедець з лимоном і цибулею подаємо на стіл разом з олією і зернистою гірчицею. Частуйтесь!