Маринований оселедець з лимоном і цибулею

Смачну пікантну рибну закуску можна приготувати із слабосоленого оселедця. Смачний маринований оселедець з лимоном і цибулею — найкраща пропозиція для святкового застілля.

Смачну пікантну рибну закуску можна приготувати із слабосоленого оселедця, доповнивши його цибулею та лимоном. Пропоную замаринувати оселедець, витримати у холодильнику, а потім запропонувати апетитний рибний делікатес до столу. Такий варіант маринування оселедець підійде тим, хто не любить оцет. Смачний маринований оселедець з лимоном і цибулею — найкраща пропозиція для святкового застілля.

Інгредієнти

  • Оселедець: 1 шт. (слабосолона)
  • Лимон: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Вода: 200 мл
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Перець чорний (горошком): 8 шт.
  • Лист лавровий: 1-2 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки (для подачі)
  • Гірчиця зернова: 1 ч. ложка (для подачі)

Приготування

Для маринування оселедець підготуємо інгредієнти за списком.

Для початку одразу зробимо маринад. У невелику каструльку або ковшик вливаємо воду. Всипаємо у воду цукор, сіль, кидаємо горошини перцю, лавровий листок. Доводимо вміст до кипіння. Варимо маринад 2 хвилини. Готовий маринад остудити.

Слабосолона оселедець обробляємо на філе. Далі філе нарізаємо у формі невеликих шматочків.

Очищаємо цибулю. Нарізаємо його для маринування тонкими півкільцями. Лимон обдаємо окропом. Розрізаємо цитрусовими скибочками. Кісточки видаляємо.

Маринувати рибу подібним чином краще у невеликих скляних банках. На дно чистої баночки розміщуємо першим шаром шматочки оселедця.

Закриваємо рибний шар нарізкою із цибулі.

На цибульний ряд кладемо скибочки лимона. Заповнюємо, чергуючи верстви, всю тару. Зверху – лимонний шар.

Рибні шматочки з цибулею і лимоном заливаємо маринадом, що остигнув, без лаврового листа. Тару щільно закриваємо кришками і прибираємо на полицю холодильника. Маринуємо оселедець протягом 12 годин.

Мариновану оселедець з лимоном і цибулею подаємо на стіл разом з олією і зернистою гірчицею. Частуйтесь!