Якщо ви приготували домашній торт, то рекомендую зробити для нього бісквіт з медом у мультиварці. Такий бісквіт можна використовувати повністю або розрізати його на коржі, а потім просочити кремом. Готується медовий бісквіт для торта в мультиварці просто, впорається навіть кулінар-початківець. Медовий бісквіт виходить ніжним, пишним, із приємною структурою та легким медовим ароматом.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 4 шт.
- Борошно пшеничне: 1,5 склянки
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
- Мед: 3 ст. ложки (рідкий)
- Цукор: 1 склянка
- Олія вершкове: для змащування форми
Приготування
Щоб спекти в мультиварці медовий бісквіт, підготуємо вказані інгредієнти. Якщо у вас густий мед, то заздалегідь розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі (не більше 10 секунд).
Курячі яйця поділяємо на білки та жовтки. Білки переправляємо в миску та збиваємо на високих швидкостях міксером протягом 3 хвилин.
До білків усипаємо весь цукровий пісок. Продовжуємо збивати ще 8-10 хвилин.
У світлу, пишну масу, що вийшла, перекладаємо мед.
Слідом у миску додаємо курячі жовтки. Масу збиваємо ще 3-4 хвилини.
Міксер можна прибирати, він нам більше не потрібно. У солодку масу, що вийшла, просіваємо пшеничне борошно разом з розпушувачем для тіста.
Інгредієнти вже перемішуємо ложкою за годинниковою стрілкою, не поспішаючи. Тісто для бісквіту має вийти ніжним, у міру густим, без грудочок.
Чашу мультиварки змащуємо шматочком вершкового масла|мастила|. Перекладаємо в чашу приготовлене бісквітне тісто. Розрівнюємо його.
Мультиварку закриваємо кришкою. На екрані вибираємо програму «випічка». У мене мультиварка Redmond, час встановився на 1:00 автоматично, цього достатньо. Готовий медовий бісквіт акуратно виймаємо із чаші мультиварки. Зручно скористатися піддоном, який додається до мультиварки для приготування на пару. Охолоджуємо медовий бісквіт.
Використовуємо медовий бісквіт за призначенням – готуємо смачний торт. Приємного чаювання!