Класичний склад млинця – це борошно, яйця, вода або молоко. Я пропоную внести доповнення до звичного списку інгредієнтів та додати до млинця банан. Замішуватимемо тісто на кефірі та яйцях. Тісто виходить ароматним, трохи густим, а самі млинці на кефірі з бананом виходять пишними, з приємною пористою структурою. Випічку зі сковороди можна доповнити сметаною, ягідним варенням, фруктовим джемом – чудовий варіант для ранкового перекушування або вечірньої трапези! Бананові млинці сподобаються і дорослим, і хлопцям.
Інгредієнти
- Кефір: 250 мл
- Банан: 1 шт.
- Яйце куряче: 2 ст. ложки
- Цукор: 2 ст. ложки
- Сіль: 1 щіпка
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
- Борошно пшеничне: 100 г
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Відміряємо для замісу млинця на кефірі потрібні продукти. Кисломолочний напій – кефір – має бути трохи теплим. Банан рекомендується взяти стиглий, м'який.
У відповідну широку ємність виливаємо кефір. Розбиваємо в напій курячі яйця, підсипаємо цукровий пісок та сіль. До речі, дозволяється скоротити кількість солодкого інгредієнта.
Очищаємо стиглий банан, ламаємо його шматочками. Додаємо бананову заготовку в миску. А також відразу вливаємо олію без запаху.
А тепер озброюємося занурювальним блендером та збиваємо інгредієнти в мисці до однорідного рідкого складу.
У суміш, що вийшла, на основі кефіру і банана пропускаємо через дрібне сито пшеничне борошно разом з розпушувачем для тіста.
Борошно вмішуємо в рідкий склад до отримання млинця злегка густої консистенції. Якщо вам здається тісто занадто густим, розбавте його кип'яченою водою. Тесту, що вийшло, на кефірі з бананами даємо «відпочити» 15 хвилин.
Сковороду змащуємо олією. Розігріваємо поверхню сковороди оптимально. Кухарем набираємо тісто і розподіляємо по поверхні сковороди. Смажимо приблизно по 40 секунд з кожного боку. Сковороду змащуємо лише за потребою.
Смачні млинці на кефірі готові. Подаємо їх з улюбленим джемом, варенням, медом. Смачного!