Млинці на сухому молоці з яйцями

Для приготування млинців свіже молоко можна замінити на сухе. Млинці на сухому молоці з яйцями виходять смачними, подати їх можна з порцією згущеного молока або меду.

Я думаю, багатьом подобаються млинці, тісто для яких замішується на молоці. Якщо напій відсутній, можна замінити його сухим молоком. У моїх кулінарних запасниках я завжди тримаю цей продукт, який часто мене рятує, тим більше, що він зберігається значно довше звичайного свіжого молока.

Домашні млинці на сухому молоці з яйцями виходять смачними, подати їх можна до сніданку з порцією згущеного молока або меду.

Інгредієнти

  • Молоко сухе: 2,5 ст. ложки
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Вода: 400 мл
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Цукор: 1,5 ст. ложки
  • Сіль: 1/3 ч. ложки
  • Сода харчова: 1/3 ч. ложки
  • Оцет: 0,5 ч. ложки
  • Олія рослинна: для смаження

Приготування

Вимірюємо потрібні інгредієнти, представлені у списку.

У глибоку ємність просіваємо пшеничне борошно. Приєднуємо до борошна цукровий пісок, сіль|соль|. Всипаємо порцію сухого молока.

У сипучу суміш вливаємо склянку теплої води. Орієнтовна температура рідини 40-42 градуси.

Інгредієнти добре замішуємо до одержання густого тіста. Додаємо соду, погашену оцтом.

У густе тісто (як на оладки) розбиваємо куряче яйце. Знову перемішуємо.

Вливаємо порцію теплої води, що залишилася, добре перемішуємо. Консистенція тесту стала рідкою, грудочки відсутні.

Поверхню сковороди-млинці змащуємо олією. На розігріту сковороду вливаємо порцію млинця, рівномірно розподіляючи її. Смажимо з двох сторін гарні млинці. Олією змащуємо сковороду за потребою.

Млинці на сухому молоці приготувалися. Приємного та ситного вам перекушування!