Панкейки на кефірі

Для смачного та ситного ранкового перекушування пропоную приготувати панкейки на кефірі, які виходять повітряними, з ніжною приємною структурою.

Для смачного та ситного ранкового перекушування пропоную приготувати панкейки на кефірі, які виходять повітряними, з ніжною приємною структурою. На вигляд американські панкейки схожі на наші оладки. Відмінність у тому, що піклуються панкейки на сухій сковороді без використання олії. Така випічка чудово поєднується з різними напоями – чаєм, кавою, компотом, молоком, морсом.

Інгредієнти

  • Кефір: 220 мл
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки
  • Цукор: 3 ст. ложки
  • Сіль: 1 щіпка
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки
  • Розпушувач тіста: 1 ч. ложка

Приготування

Згідно із запропонованим списком продуктів відміряємо їх у потрібній кількості. Кисломолочний напій – кефір – переливаємо в каструльку та прогріваємо, але до кипіння не доводимо. Кефір має бути просто теплим.

Для замішування тіста на панкейки підбираємо глибоку миску. Вливаємо в неї теплий кефір, який доповнюємо олією та яйцем.

До складу рідкої основи для тіста засипаємо цукровий пісок та трохи солі.

Ретельно інгредієнти у мисці між собою перемішуємо до однорідної консистенції.

У суміш, яка у нас вийшла, додаємо просіяне пшеничне борошно спільно з розпушувачем для тесту та содою.

Вміст у мисці перемішуємо до утворення густого тіста, в якому відсутні грудочки.

Поверхню сковороди добре прогріваємо. Якось можна змастити сковороду промасленим пензлем, більше жиру не використовуємо. Формуємо панкейки із приготовленого тіста за допомогою столової ложки. На один панкейк беремо 1,5-2 столові ложки тіста.

Стежимо, коли тісто добре схопиться, але в поверхні утворюються бульбашки. Перевертаємо панкейки та продовжуємо смажити ще 40-50 секунд.

Пишні та повітряні панкейки на кефірі відразу подаємо до столу. Випічку можна доповнити варенням, медом, сиропом, джемом. Всім апетитного перекушування!