Млинці на кефірі з окропом без яєць

Домашні млинці на кефірі з окропом без яєць виходять апетитними, ніжною структурою і дуже смачними. Впевнена, ваші домочадці будуть у захваті від такого перекушування.

Для приготування млинця тісто господині часто використовують курячі яйця. Якщо цей продукт на момент замісу тіста відсутня, можна цілком обійтися і без нього. Заздалегідь дістаньте з холодильника кефір, щоб він став кімнатною температурою. На основі цього кисломолочного продукту ми і замісимо тісто млинця без яєць з додаванням окропу. Домашні млинці на кефірі з окропом без яєць виходять апетитними, ніжною структурою і дуже смачними. Доповніть подачу таких млинців медом, солодким сиропом, сметаною або варенням. Я впевнена, що ваші домочадці будуть у захваті від такого перекушування!

Інгредієнти

  • Кефір: 400 мл
  • Вода (окріп): 250 мл
  • Борошно пшеничне: 250 г
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Ось потрібні продукти для замісу млинця без яєць. Нагадаю, що кефір має бути кімнатної температури.

Підбираємо для замісу млинця широку миску. Вливаємо в неї кефір, всипаємо соду та сіль. Інгредієнти перемішуємо та залишаємо так на 10 хвилин.

Через цей час в масу кефіру всипаємо цукровий пісок і знову перемішуємо.

Далі в миску просіюємо борошно пшеничне. Процес просіювання зробить тісто ніжним, а заразом унеможливить попадання в нього дрібного сміття.

Борошно відразу втручаємо в склад кефіру до утворення густого тіста без грудочок.

У густе тісто, що вийшло, тонким цівком вливаємо крутий окріп. Інгредієнти одразу перемішуємо.

До складу тіста вливаємо олію і знову перемішуємо. Ніжне по консистенції тісто для млинців готове. Розігріваємо поверхню сковороди.

Поверхню сковороди змащуємо олією. Виливаємо на сковороду порцію млинця, розподіляючи його по всій поверхні тонким шаром. Як тільки млинець підрум'яниться з одного боку, перевертаємо його. Смажимо приблизно по хвилині з кожного боку.

Апетитні тонкі млинці без яєць на кефірі з окропом готові. Усім приємного перекушування!