Млинець з сметанним кремом

Навіть якщо ви новачок у кулінарії, вам під силу приготуватиме смачний торт для домочадців або друзів. Скористайтеся покроковим рецептом млинця зі сметанним кремом.

Навіть якщо ви новачок у кулінарії, вам під силу приготуватиме смачний торт для домочадців або друзів. Наш домашній торт складатиметься з млинців, просочених сметанним кремом. Тісто для млинців-коржів замісимо на молоці. Прикрасити такий смачний млинцевий торт зі сметанним кремом можна ягодами, фруктами, кулінарною посипкою або кокосовою стружкою. Торт із млинців обов'язково повинен просочитися протягом 1-2 годин у холодильнику. Приступаємо до роботи.

Інгредієнти для млинців

  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Молоко: 400 мл
  • Борошно пшеничне: 200 г
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Інгредієнти для крему

  • Сметана (20%): 350 г
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Цукор ванільний: 20 г

Додатково для прикраси

  • Стружка кокосова: 2 ст. ложки
  • Кулінарне кольорове посипання: 1 ст. ложка

Приготування

Підготуємо за списком інгредієнти для млинця та сметанного крему. Прикрасити торт можна на власний смак.

У миску розбиваємо курячі яйця. Підсипаємо до них цукровий пісок та сіль. Віночком перемішуємо інгредієнти так, щоб вийшла однорідна маса.

В яєчну суміш просіюємо пшеничне борошно. Вливаємо молоко (200 мл), яке має бути теплим.

Між собою інгредієнти змішуємо до отримання густого однорідного тіста.

Далі в тісто вливаємо залишок молока, перемішуємо і одразу додаємо олію. Ще раз змішуємо склад тіста і залишаємо його відпочити на 15 хвилин при кімнатній температурі.

Розігріваємо поверхню сковороди, змащену олією. Смажимо тонкі млинці з кожного боку трохи менше за хвилину. Я готувала на сковороді діаметром 22 см. У мене вийшло 13 млинців-коржів. Млинці остуджуємо.

Поки млинці остуджуються, приготуємо сметанний крем. У миску перекладаємо сметану, всипаємо до неї звичайний і ванільний цукор. Збиваємо віночком до гладкості. Міксер краще не користуватися.

Починаємо складання млинцевого торта. Млинець змащуємо кремом (приблизно 1,5 ст. ложки), укладаємо на нього наступний млинець. Теж змащуємо.

Так, чергуючи млинці, формуємо весь торт. Верх торта, покритий сметанним кремом, прикрашаємо.

Коли шари млинця просочаться, розрізаємо його порціями і із задоволенням пригощаємося. Смачного!