Тісто для курника на сметані без яєць

Тісто для домашнього пирога-курника можна замісити по-різному. Скористайтеся також і цим рецептом тіста для курника на сметані без яєць.

Тісто для домашнього пирога-курника можна замісити по-різному. Скористайтеся також і цим кулінарним варіантом, в якому відсутні яйця. Просте в замісі тісто для курника на сметані без яєць виходить м'яким, еластичним, а готова випічка з нього смачною та апетитною.

Інгредієнти

  • Молоко: 2/3 ст.
  • Олія вершкове: 70 г (або маргарин)
  • Сметана: 70 г
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
  • Борошно пшеничне: 2,5 ст.

Приготування

Для замісу тесту підготуємо продукти за переліком. Відразу потрібно розтопити вершкове масло (або маргарин).

У миску наливаємо тепле молоко. Всипаємо в молоко цукровий пісок та сіль. Перемішуємо, щоб спеції розчинилися.

Від загальної зазначеної кількості борошна відсипаємо 1,5 склянки і просіюємо молоко разом з розпушувачем для тесту.

Інгредієнти в мисці трохи перемішуємо.

У борошняну суміш, що вийшла, вливаємо розтоплене вершкове масло, додаємо порцію сметани.

Переправляємо до інгредієнтів частину борошна, що залишилася.

Інгредієнти між собою змішуємо спочатку в мисці, потім переносимо процес на стіл. Місимо тісто до тих пір, поки воно не стане м'яким, не прилипатиме до долонь.

На час приготування тісто для курника прибираємо в целофановий мішок на 15-20 хвилин. Залишаємо при кімнатній температурі.

М'яке тісто для курника на сметані без яєць готове до використання. Приємного вам клопоту на кухні!