Млинці на кислій сметані

Домашні млинці на кислій сметані виходять тонкими, з ніжною структурою, їх можна нафарширувати солодкою начинкою або просто подати з варенням, молоком, що згущує.

Якщо ви прогавили термін використання сметани, і продукт став підкисати, не поспішайте утилізувати цей інгредієнт. Така сметана може використовуватися для приготування смачних млинців. У тісто додамо ще яйця, цукровий пісок, соду, борошно вищого ґатунку та окріп. Домашні млинці на кислій сметані виходять тонкими, з ніжною структурою, їх можна нафарширувати солодкою начинкою або просто подати з варенням, молоком, що згущує, джемом.

Інгредієнти

  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Сметана: 200 г (кисла)
  • Цукор: 3 ст. ложки
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Сода харчова: 2 щіпки
  • Вода (окріп): 100-150 мл
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Для приготування тесту млинця беремо продукти за списком. Замішувати тісто краще в глибокій широкій мисці.

У миску розбиваємо курячі яйця. Збиваємо їх віночком чи міксером до однорідного складу.

У яєчну суміш викладаємо сметану, що скиснула. Вливаємо порцію олії.

Доповнюємо інгредієнти цукровим піском, сіллю та содою.

Введені інгредієнти добре перемішуємо до однорідної консистенції. У процесі вливаємо окріп.

У суміш, що вийшла, просіваємо пшеничне борошно.

Енергійно перемішуємо інгредієнти, доводячи до стану негустого млинця. Якщо потрібно, влийте ще окропу.

Приготоване млинце на кислій сметані використовуємо не відразу, а тільки через 15 хвилин. Розігріваємо грунтовно поверхню сковороди, змащуємо її один раз жиром, починаємо смажити тонкі млинці приблизно по хвилині з кожного боку.

Смачні млинці на кислій сметані готові, подаємо їх одразу до столу із солодкими соусами! Приємного перекушування!