Якщо ви прогавили термін використання сметани, і продукт став підкисати, не поспішайте утилізувати цей інгредієнт. Така сметана може використовуватися для приготування смачних млинців. У тісто додамо ще яйця, цукровий пісок, соду, борошно вищого ґатунку та окріп. Домашні млинці на кислій сметані виходять тонкими, з ніжною структурою, їх можна нафарширувати солодкою начинкою або просто подати з варенням, молоком, що згущує, джемом.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 2 шт.
- Сметана: 200 г (кисла)
- Цукор: 3 ст. ложки
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Сода харчова: 2 щіпки
- Вода (окріп): 100-150 мл
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Для приготування тесту млинця беремо продукти за списком. Замішувати тісто краще в глибокій широкій мисці.
У миску розбиваємо курячі яйця. Збиваємо їх віночком чи міксером до однорідного складу.
У яєчну суміш викладаємо сметану, що скиснула. Вливаємо порцію олії.
Доповнюємо інгредієнти цукровим піском, сіллю та содою.
Введені інгредієнти добре перемішуємо до однорідної консистенції. У процесі вливаємо окріп.
У суміш, що вийшла, просіваємо пшеничне борошно.
Енергійно перемішуємо інгредієнти, доводячи до стану негустого млинця. Якщо потрібно, влийте ще окропу.
Приготоване млинце на кислій сметані використовуємо не відразу, а тільки через 15 хвилин. Розігріваємо грунтовно поверхню сковороди, змащуємо її один раз жиром, починаємо смажити тонкі млинці приблизно по хвилині з кожного боку.
Смачні млинці на кислій сметані готові, подаємо їх одразу до столу із солодкими соусами! Приємного перекушування!