Манник на кефірі

Для ласунів я підготувала покроковий рецепт манника на кефірі «Зебра», який подобається мені простотою приготування, зовнішнім апетитним, захоплюючим виглядом та чудовим смаком із шоколадною ноткою.

Для ласунів я підготувала покроковий рецепт манника на кефірі «Зебра», який подобається мені простотою приготування, зовнішнім апетитним, захоплюючим виглядом та чудовим смаком із шоколадною ноткою.

Напевно, багато господинь знають, що є пиріг під назвою «Зебра». Така випічка має смугасту структуру, яка виходить завдяки шоколадному порошку. Я в рецепті використовувала манку, тому процес приготування основи для Зебри трохи «затягнувся», адже крупу потрібно замочити, щоб вона набрякла.

Для мене манник на кефірі «Зебра», окрім усіх його позитивних гастрономічних якостей, це ще можливість використовувати манну крупу, адже каша з цього сипучого продукту хоч і корисна, але не для всіх моїх домочадців улюблена.

Інгредієнти

  • Цукровий пісок: 1 ст.
  • Крупа манна: 1 ст.
  • Кефір: 1 ст.
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Какао-порошок: 2 ст. ложки

Приготування

Знайомимося зі списком потрібних продуктів для манника. Для підготовки борошна, цукру, кефіру використовуємо мірну склянку об'ємом 200 мл. Кефір можна взяти будь-якої жирності, на смакові якості пирога з манки не впливає.

Манку пересипаємо у робочу миску. Заливаємо крупу кисломолочним продуктом. Перемішуємо. Залишаємо так на півгодини на кухонному столі.

Час очікування практично добігає кінця, можна зайнятися рештою інгредієнтів. У потрібну миску всипаємо цукровий пісок. Доповнюємо його курячими яйцями.

Беремо міксер, щоб довести інгредієнти до пишного однорідного складу.

Манку, яка вже набрякла, перекладаємо в солодкий яєчний склад.

Просіюємо далі борошно, з'єднавши його з розпушувачем для тесту.

Компоненти ретельно перемішуємо так, щоб у ніжному тесті, що вийшов, не було грудок.

Замішане тісто густо ділимо на дві частини, в одну з яких засипаємо шоколадний порошок і перемішуємо.

Приступаємо до формування смугастого пирога, а заразом перевіряємо температурний режим духовки (він має бути виставлений на 180 градусів). Форму для випікання кондитерських виробів за потребою змащуємо. У центр за допомогою столової ложки поміщаємо темне тісто. На нього зверху викладаємо таку ж кількість світлого тіста.

Чергуючи, використовуємо так само все заготовлене для манника тісто.

Смугасту заготовку Зебри відправляємо в піч приблизно на 35 або 40 хвилин.

З форми манник на кефірі «Зебра» виймаємо лише тоді, коли пиріг повністю охолоне. Подаємо пиріг до столу! Частуйтесь!