Домашня випічка на сковороді ідеальний варіант для сімейного ранкового перекушування. Пропонуємо вам зробити ажурні млинці, тісто для яких замішується на майонезі. Такі смачні млинці можна подати до столу з варенням, медом, молоком, що згущує|згущає|.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 1 склянка
- Вода тепла: 2 склянки
- Майонез: 2 ст. ложки
- Цукровий пісок: 2 ст. ложки
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Яйце куряче: 2 шт.
Приготування
Для приготування ажурних млинців на майонезі беремо потрібні інгредієнти за списком та відміряємо їх у потрібній кількості. Вода для рецепту має бути теплою. Краще використовувати воду з прокип'яченого чайника.
У глибоку миску, в якій буде зручно перемішувати інгредієнти для отримання млинця, забиваємо пару курячих яєць. Озброюємося міксером і збиваємо яйця до отримання однорідної суміші з бульбашками на поверхні.
У яєчну суміш додаємо майонез. В ідеалі використовувати продукт, виготовлений в домашніх умовах. Інгредієнти між собою перемішуємо.
У суміш з яєць та майонезу, що у нас вийшла, підсипаємо цукор та сіль. Кількість солодкого інгредієнта можна зменшити на вашу думку.
Знову добре міксером перемішуємо інгредієнти у мисці.
Основна суміш для млинця підготовлена. Вливаємо в неї теплу воду. Ще раз змішуємо продукти.
Через дрібне сито додаємо в миску борошно пшеничне. Відразу сипкий продукт втручаємо в суміш.
У нас вийшло однорідне млинце, в якому немає грудочок. Доповнюємо тісто олією. Знову перемішуємо. Тісто для млинців на майонезі повністю готове, можна приступати до випікання.
Оптимально прогріваємо сковороду, поверхнею якої потрібно пройтися кулінарним пензлем з маслом. Смажимо млинці з двох сторін приблизно по 35-45 секунд. Готові млинці складаємо чаркою на тарілці. За бажанням їх можна змастити розтопленим вершковим маслом.
Апетитні млинці на майонезі готові.