Сирні сирники в мультиварці

Готуємо з вами сирники у мультиварці. Сирники виходять пишними, привабливими та досить апетитними.

Сир – чудовий молочний продукт, який рекомендується включати до свого щоденного раціону. Я пропоную використовувати сир як основний інгредієнт для приготування смачних домашніх сирників.

Як правило, сирники з сиру готуються на сковороді. Щоб зменшити кількість олії для смаження, деякі господарки процес готування переносять у духовку або в мультиварку. Ось покроковий рецепт сирників у мультиварці, які виходять пишними, привабливими та досить апетитними у цій техніці.

Смачні сирні сирники після приготування можна подавати до столу з різними солодкими доповненнями – варенням, джемом, медом, фруктами чи ягодами.

Інгредієнти

  • Сир: 300 г
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Цукор ванільний: 1 ч. ложка
  • Борошно: 4-5 ст. ложок
  • Олія рослинна: 1 ч. ложка

Приготування

Підготовляємо продуктовий набір для приготування сирників. Сир можна взяти як магазинний, так і домашній.

Сир перекладаємо в робочу миску і ретельно розминаємо, використовуючи вилку. Якщо твердий сир, то можна скористатися для його розм'якшення занурювальним блендером.

До сиру перекладаємо цукор – звичайний та ванільний. Вбиваємо до інгредієнтів яйце.

Між собою інгредієнти, що знаходяться в мисці, добре перемішуємо до отримання однорідної сирної маси.

У однорідний сирний склад, що вийшов, підсипаємо борошно.

Змішуємо інгредієнти так, щоб ось у результаті отримати тісто по консистенції в'язке і в міру пружне.

З сирного тесту, що вийшов, ліпимо круглі або овальні заготовки. Щоб сирне тісто не прилипало до долонях, трохи змочуємо їх холодною водою. Заготівлі сирників обвалюємо в борошні.

Сирники перекладаємо в знімну чашу мультиварки, дно якої змащуємо олією.

Мультиварку фіксуємо кришкою, встановлюємо програму випічка. З кожного боку сирники готуємо по 10 хвилин.

Сирники, приготовлені у мультиварці, подаємо до столу. Приємного всім перекушування!