Яблучна шарлотка в духовці

Напевно, в запасниках у кожної поважної господині є кулінарний рецепт покрокового приготування шарлотки в духовці. Вже давно відомо, що яблучний пиріг – шарлотка – дивовижна, пишна та ароматна домашня випічка.

Напевно, в запасниках у кожної поважної господині є кулінарний рецепт покрокового приготування шарлотки в духовці. Вже давно відомо, що яблучний пиріг – шарлотка – дивовижна, пишна та ароматна домашня випічка. І це все при тому, що для випікання шарлотки потрібний мінімальний набір продуктів. Цей популярний яблучний десерт ще й готується швидко.

Я представляю вам найпростішу версію випікання домашньої шарлотки з яблуками. Як начинку я використовувала кисло-солодкі яблука. До речі, теоретично готувати шарлотку можна з будь-якими фруктами чи ягодами.

Для реалізації яблучного десерту підготуйте миску, міксер, ложку, ніж та спеціальну форму, призначену для випікання пирогів.

Інгредієнти

  • Яблуко: 1-2 шт. (кисло-солодке)
  • Цукровий пісок: 1 склянка
  • Яйце куряче: 3 шт.
  • Борошно пшеничне: 1 склянка (просіяна)
  • Олія вершкове: 1 шматочок (для форми)

Приготування

Беремо для яблучного десерту необхідний набір продуктів. Тісто заготовити для шарлотки швидко, тому відразу вмикаємо духовку для випікання пирога, виставивши температурну норму на 180 градусів.

У глибоку миску насамперед вбиваємо курячі яйця. Я використала три яйця стандартного розміру. Якщо у вас продукт дрібного розміру, то кількість яєць варто збільшити на одну штуку, тобто взяти чотири дрібні яйця.

У миску до яєць засипаємо солодкий інгредієнт – цукор.

Тепер вміст миски нам потрібно перетворити на білу пишну масу, яка буде значно більшою за початковий стан. Для цього кулінарного процесу скористаємося міксером. Яйця з цукром збиваємо приблизно 3 чи 5 хвилин.

У масу, що утворилася в процесі, додаємо одним заходом попередньо просіяне борошно.

Перемішувати муку|борошно| з|із| яєчною солодкою масою потрібно вже ложкою, обертаючи їй за годинниковою стрілкою зверху вниз.

Яблука очищаємо від шкірки. Для начинки нарізаємо їх довільної форми (я вибрала тонкі скибочки). Форму змащуємо вершковим маслом: і дно, стінки. Яблучну нарізку розподіляємо одним шаром по дну форми.

Заливаємо яблучну начинку тестом.

Відправляємо шарлотку до духовки на 30 хвилин.

Яблучну шарлотку остудити прямо у формі, потім витягаємо, нарізаємо на необхідну кількість порцій подаємо до столу.