Смачні домашні млинці – ідеальний варіант для ситного перекушування вранці. Навіть із простих інгредієнтів можна спекти чудові млинці. Пропоную зробити тонкі млинці на воді з яйцями та запропонувати їх до столу із солодкими соусами – варенням, медом, шоколадною пастою. Млинці, тісто для яких замішане на воді з яйцями, підійдуть також для фарширування різними начинками.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цукор: 1 ст. ложка
- Сіль: 2 щіпки
- Вода кип'ячена: 250 мл (тепла)
- Борошно пшеничне: 80 г
- Олія рослинна: 1 ст. ложка (+ для змащування сковороди)
Приготування
Підготуємо за списком зазначені інгредієнти. Заздалегідь закип'ятіть воду та остудіть її до теплого стану.
У зручну для замішування млинця миску розбиваємо яйце. Всипаємо до нього порцію цукрового піску та сіль. До речі, кількість солодкого інгредієнта можна варіювати на власний смак.
Міксером або ручним віночком яйце збиваємо зі спеціями так, щоб вийшов однорідний склад.
У яєчну суміш, що вийшла, вливаємо теплу прокип'ячену воду і перешиваємо.
Дійшла черга до борошна. Додаємо її до суміші обов'язково просіяної. Так ми виключимо влучення у тісто дрібного сміття. Так, і самі млинці будуть ніжними та приємними за структурою.
Інтенсивно склад продуктів перемішуємо до отримання тесту млинця. Воно має бути в міру рідким, без грудочок. Відразу в тісто вливаємо олію. Знову перемішуємо.
Млинце рекомендується використовувати не відразу, а почекати хвилин 10 . Поверхню сковороди змащуємо один раз олією. Оптимально прогріваємо сковороду, виливаємо на неї порцію тесту млинця. На вогні трохи вище середнього смажимо млинець з кожного боку приблизно по хвилині.
Смачні домашні млинці на воді та яйцях подаємо з солодким соусом на стіл. Всім смачного!