Морквина по-корейськи – це досить популярна смачна гостренька закуска, яка урізноманітнить і святковий стіл, і повсякденне меню. Використовувати моркву по-корейськи можна як самостійну страву або як інгредієнт у різних стравах. Існує багато способів приготувати моркву корейською в домашніх умовах. Я пропоную вам зробити моркву по-корейськи з цибулею, рецепт якої не становить складності, а закуска виходить просто чудовою.
Інгредієнти
- Морква: 500 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Часник: 5 зубчиків
- Олія рослинна: 100 мл
- Оцет 9%: 1 ст. ложка
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Цукор: 1 ст. ложка
- Коріандр (мелений): 1 ст. ложка
- Паприка солодка (мелена): 1 ч. ложка
- Перець червоний: 0,5 ч. ложки (мелений)
Приготування
Щоб приготувати моркву корейською з цибулею, візьмемо необхідні інгредієнти. Цибулю, моркву та часник очищаємо.
Для подрібнення моркви використовуємо спеціальну терку.
Зубчики часнику подрібнюємо за допомогою спеціального пресу та додаємо до моркви.
До моркви додаємо сіль, цукор, мелений коріандр, паприку, червоний перець.
Відразу моркву потрібно перетерти зі спеціями руками.
Цибулю нарізаємо звичайними шматочками. У сковороді розігріваємо рослинну олію, перекладаємо нарізку з цибулі і обсмажуємо так, щоб вона стала коричневою, але не чорною.
Відразу переливаємо до моркви масло, в якому смажилася цибуля (сама цибуля нам не знадобиться).
Слідом виливаємо до моркви столовий оцет. Інгредієнти добре перемішуємо.
Домашня морква по-корейськи з цибулею вийшла пікантною, гострою та дуже смачною. Закуску можна одразу запропонувати на стіл. У холодильнику моркву по-корейськи рекомендується зберігати у скляній тарі. Пригощайтеся, приємного апетиту!