Морквяні млинці

Сьогодні у нас в меню – нескладний покроковий рецепт яскравих, красивих, смачних та ароматних млинців. До того ж, випічка зі сковороди ще й корисна!

Сьогодні у нас у меню — яскраві, красиві, смачні та ароматні млинці. До того ж, випічка зі сковороди ще й корисна! Такими чудовими епітетами я «нарекла» морквяні млинці, які можуть виступати в ролі відмінного десерту, який чудово поєднується зі сметаною, шоколадним або карамельним соусом.

Нескладний покроковий рецепт морквяних млинців освоїть кожна господарка-початківець і дебютуючий кулінар.

Інгредієнти

  • Молоко: 400 мл
  • Борошно: 1 ст.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Морква: 1/2 шт.
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Беремо продукти за кулінарним списком. Молоко злегка прогріваємо у каструльці. Борошно раджу просіяти. З кухонного інвентарю беремо миску, віночок, сковороду для випікання млинців. З моркви зчищаємо шкірку зручним способом.

У робочу миску вливаємо тепле молоко. У напій одразу вбиваємо куряче яйце.

Продукти в мисці доповнюємо сіллю та цукровим піском. Порцію солодкого компонента можна зменшити, орієнтуйтесь на власний смак.

До інгредієнтів вливаємо порцію олії без запаху. Я використовувала звичайну олію.

Підготовлене пшеничне борошно вводимо у вміст у 2-3 заходи, починаючи відразу обертати віночком.

Компоненти млинця добре перемішуємо між собою, щоб отримати однорідний склад без грудочок.

Морквину натираємо. Беремо тертку з дрібними осередками. Морквяну стружку переправляємо в тісто млинця і перемішуємо.

Поверхня сковороди – млинці змащуємо жиром. Як тільки сковорода розжариться, зачерпуємо порцію морквяного млинця і вливаємо її на поверхню начиння. Смажимо морквяні млинці з кожного боку приблизно по 40 сек.

Знімаємо пробу з приготованих млинців із морквиною. Смачний, ситно та корисно!