Сьогодні у нас у меню — яскраві, красиві, смачні та ароматні млинці. До того ж, випічка зі сковороди ще й корисна! Такими чудовими епітетами я «нарекла» морквяні млинці, які можуть виступати в ролі відмінного десерту, який чудово поєднується зі сметаною, шоколадним або карамельним соусом.
Нескладний покроковий рецепт морквяних млинців освоїть кожна господарка-початківець і дебютуючий кулінар.
Інгредієнти
- Молоко: 400 мл
- Борошно: 1 ст.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Морква: 1/2 шт.
- Цукор: 2 ст. ложки
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Беремо продукти за кулінарним списком. Молоко злегка прогріваємо у каструльці. Борошно раджу просіяти. З кухонного інвентарю беремо миску, віночок, сковороду для випікання млинців. З моркви зчищаємо шкірку зручним способом.
У робочу миску вливаємо тепле молоко. У напій одразу вбиваємо куряче яйце.
Продукти в мисці доповнюємо сіллю та цукровим піском. Порцію солодкого компонента можна зменшити, орієнтуйтесь на власний смак.
До інгредієнтів вливаємо порцію олії без запаху. Я використовувала звичайну олію.
Підготовлене пшеничне борошно вводимо у вміст у 2-3 заходи, починаючи відразу обертати віночком.
Компоненти млинця добре перемішуємо між собою, щоб отримати однорідний склад без грудочок.
Морквину натираємо. Беремо тертку з дрібними осередками. Морквяну стружку переправляємо в тісто млинця і перемішуємо.
Поверхня сковороди – млинці змащуємо жиром. Як тільки сковорода розжариться, зачерпуємо порцію морквяного млинця і вливаємо її на поверхню начиння. Смажимо морквяні млинці з кожного боку приблизно по 40 сек.
Знімаємо пробу з приготованих млинців із морквиною. Смачний, ситно та корисно!