Пиріжки – чудова домашня випічка, яка збере за столом улюблених домочадців. Пропоную зробити солодкі пиріжки з листкового тіста зі смородиною, які можуть бути чудовим перекусом в полудень або урізноманітнити вечірні посиденьки за чаєм. Ягоди для начинки можна використовувати і свіжі, і заморожені.
Інгредієнти
- Тісто дріжджове: 500 г (шарове)
- Смородина: 3/4 ст.
- Цукор: 4 ст. ложки
- Яйце куряче: 1 шт.
- Борошно пшеничне: 1 ч. ложка
- Цукор (пудра): за смаком
Приготування
Готуємо продукти для рецепту. Листкове дріжджове тісто заздалегідь дістаємо з морозилки, щоб воно дійшло до потрібної консистенції при кімнатній температурі. Чорну смородину, що використовується для начинки, я розморожувати не стала.
Листкове тісто розморозилося, можна приступати до формування солодких пиріжків. Пласт тіста викладаємо на поверхню, присипану мукою|борошном|, і розрізаємо на квадрати.
Озброюємося качалкою і надаємо квадрату чотирикутну форму. Розкачувати заготівлю потрібно в один бік. На одній стороні чотирикутника робимо 3 надрізи.
На бік чотирикутника, де немає надрізів, поміщаємо ягоди. Присипаємо смородину цукром до смаку.
Начинку накриваємо стороною із надрізами. Щільно фіксуємо краї.
Яйце збиваємо до однорідного складу, яким змащуємо пиріжки.
Тістечка відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Готові пиріжки за бажанням присипаємо цукровою пудрою.
Домашні солодкі пиріжки з начинкою з чорної смородини готові, приємного та смачного всім чаювання!