Тістечка з листкового тіста зі смородиною

Пиріжки – чудова домашня випічка, яка збере за столом улюблених домочадців. Пропоную зробити солодкі пиріжки з листкового тіста зі смородиною.

Пиріжки – чудова домашня випічка, яка збере за столом улюблених домочадців. Пропоную зробити солодкі пиріжки з листкового тіста зі смородиною, які можуть бути чудовим перекусом в полудень або урізноманітнити вечірні посиденьки за чаєм. Ягоди для начинки можна використовувати і свіжі, і заморожені.

Інгредієнти

  • Тісто дріжджове: 500 г (шарове)
  • Смородина: 3/4 ст.
  • Цукор: 4 ст. ложки
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 1 ч. ложка
  • Цукор (пудра): за смаком

Приготування

Готуємо продукти для рецепту. Листкове дріжджове тісто заздалегідь дістаємо з морозилки, щоб воно дійшло до потрібної консистенції при кімнатній температурі. Чорну смородину, що використовується для начинки, я розморожувати не стала.

Листкове тісто розморозилося, можна приступати до формування солодких пиріжків. Пласт тіста викладаємо на поверхню, присипану мукою|борошном|, і розрізаємо на квадрати.

Озброюємося качалкою і надаємо квадрату чотирикутну форму. Розкачувати заготівлю потрібно в один бік. На одній стороні чотирикутника робимо 3 надрізи.

На бік чотирикутника, де немає надрізів, поміщаємо ягоди. Присипаємо смородину цукром до смаку.

Начинку накриваємо стороною із надрізами. Щільно фіксуємо краї.

Яйце збиваємо до однорідного складу, яким змащуємо пиріжки.

Тістечка відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Готові пиріжки за бажанням присипаємо цукровою пудрою.

Домашні солодкі пиріжки з начинкою з чорної смородини готові, приємного та смачного всім чаювання!