Сирники з крохмалем

Для ранкового чи вечірнього перекушування підійдуть сирники. Приготувати страву з сиру можна по-різному. Наприклад, є чудовий рецепт сирників із крохмалем.

Для ранкового чи вечірнього перекушування підійдуть сирники. Приготувати страву з сиру можна по-різному. Наприклад, є чудовий покроковий рецепт сирників з крохмалем, які можна подати з різноманітними солодкими соусами – молоком, що згущує|згущає|, шоколадною пастою або ягідною солодкістю.

Для приготування сирників не потрібне борошно, його замінимо крохмалем. Краще взяти кукурудзяний крохмаль, але підійде і більш використовується – картопляний. За своїми смаковими якостями сирники з крохмалем зовсім не відрізняються від звичних. Починаємо «творити».

Інгредієнти

  • Сир: 300 г
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний: 4 ст. ложки
  • Цукор: 1,5-2 ст. ложки
  • Сіль: 2 щіпки
  • Олія рослинна: 50 мл

Приготування

Для смаження сирників беремо потрібні продукти.

Підготуємо спочатку сир. Молочний продукт перекладаємо у відповідний посуд. Сир розминаємо вилкою. Можна скористатися ситом. Якщо сир рідкуватий, то кількість крохмалю доведеться збільшити небагато.

До сиру підсипаємо цукровий пісок, кидаємо пару щіпок солоної спеції. Виливаємо вміст сирого яйця. Якщо вам подобаються сирники з ароматною ноткою, введіть до складу інгредієнтів ванілін, корицю або інший ароматизатор.

Додаємо крохмаль у миску.

Компоненти ретельно перемішуємо між собою. У результаті має вийти в'язке та липке сирне тісто для сирників.

Перш ніж почати ліпити сирники, змочуємо долоні холодною водою. Сирне тісто ділимо на частини, з яких катаємо кульки. Пануємо кульки у крохмалі, сплющуючи їх у формі котлетки.

На сковороді розігріваємо олію. Викладаємо сирники та підсмажуємо їх з кожного боку до утворення рум'яної скоринки.

Готові сирники з крохмалем подаємо до столу, коли вони трохи охолонуть. Доповнюємо сметаною, варенням тощо. Та й просто з чашкою чаю чи кави такі сирники чудові! Приємного перекушування!