Вітамінні салати обов'язково мають бути в нашому раціоні. Корисні салати виходять із сирих овочів та фруктів. Ось покроковий рецепт морквяного салату з яблуком та сиром, який я люблю готувати у зимовий чи весняний період, коли нашому організму потрібна велика кількість вітамінів. На реалізацію рецепту потрібно буквально 10-15 хвилин. Вдале поєднання інгредієнтів роблять салатну страву ситною та смачною.
Інгредієнти
- Морква: 1 шт.
- Яблуко: 1 шт.
- Сир твердий: 60 г
- Сметана: 2 ст. ложки (або легкий майонез)
- Сіль за смаком
- Цукор: за потребою
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Склад нашого салату – це три основні інгредієнти. Підготуємо їх. Моркву промиваємо, очищаємо. Ополіскуємо яблуко. Для подрібнення інгредієнтів можна скористатися теркою для корейської моркви. Я морквину та яблуко подрібнювала за допомогою ножа на обробній поверхні.
Почнемо збирати салат із моркви. Подрібнюємо моркву тоненькою соломкою.
На черзі – твердий сир. Його для вітамінного салату ми натрімо. Для подрібнення вибираємо терку з великими поділками.
Залишилось нарізати яблуко. Фрукт подрібнюємо як і моркву, тобто дрібної соломкою.
Інгредієнти з'єднуємо у невеликій ємності.
Для заправки кладемо до інгредієнтів сметану чи легкий майонез. Смак салату коригуємо цукром, сіллю та чорним меленим перцем. Якщо ви використовували солодке яблуко, і у вас була соковита морква, то цукор можна виключити.
Складові салати добре перемішуємо.
Корисний вітамінний салат з морквою, сиром та яблуком готовий, його відразу подаємо до столу. Частуйтесь!