Морквяний салат з яблуком та сиром

Морквяний салат з яблуком та сиром – дуже корисний, особливо у зимово-весняний період, коли нашому організму потрібна велика кількість вітамінів.

Вітамінні салати обов'язково мають бути в нашому раціоні. Корисні салати виходять із сирих овочів та фруктів. Ось покроковий рецепт морквяного салату з яблуком та сиром, який я люблю готувати у зимовий чи весняний період, коли нашому організму потрібна велика кількість вітамінів. На реалізацію рецепту потрібно буквально 10-15 хвилин. Вдале поєднання інгредієнтів роблять салатну страву ситною та смачною.

Інгредієнти

  • Морква: 1 шт.
  • Яблуко: 1 шт.
  • Сир твердий: 60 г
  • Сметана: 2 ст. ложки (або легкий майонез)
  • Сіль за смаком
  • Цукор: за потребою
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Склад нашого салату – це три основні інгредієнти. Підготуємо їх. Моркву промиваємо, очищаємо. Ополіскуємо яблуко. Для подрібнення інгредієнтів можна скористатися теркою для корейської моркви. Я морквину та яблуко подрібнювала за допомогою ножа на обробній поверхні.

Почнемо збирати салат із моркви. Подрібнюємо моркву тоненькою соломкою.

На черзі – твердий сир. Його для вітамінного салату ми натрімо. Для подрібнення вибираємо терку з великими поділками.

Залишилось нарізати яблуко. Фрукт подрібнюємо як і моркву, тобто дрібної соломкою.

Інгредієнти з'єднуємо у невеликій ємності.

Для заправки кладемо до інгредієнтів сметану чи легкий майонез. Смак салату коригуємо цукром, сіллю та чорним меленим перцем. Якщо ви використовували солодке яблуко, і у вас була соковита морква, то цукор можна виключити.

Складові салати добре перемішуємо.

Корисний вітамінний салат з морквою, сиром та яблуком готовий, його відразу подаємо до столу. Частуйтесь!