Якщо вам подобаються пікантні гострі закуски, то цей рецепт вам точно припаде до смаку. Морквина по-корейськи користується у багатьох популярністю, вона — найчастіший «гість» у салатах. До речі, зробити корейську морквину легко та в домашніх умовах. Ось покроковий рецепт моркви корейською з готовою приправою, яка урізноманітнить святковий стіл, відмінно доповнить основні страви.
Інгредієнти
- Морква: 300 г
- Приправа для моркви по-корейськи: 1 ч. ложка
- Часник сушений: 0,5 ч. ложки
- Цукор: 0,5 ч. ложки
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Чорний перець – мелений: 1 щіпка
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Оцет яблучний: 2,5 ст. ложки
Приготування
Ось потрібні продукти для гострої закуски. Моркву очищаємо, обполіскуємо під прохолодною водою. Відміряємо необхідну кількість спецій.
Для подрібнення моркви скористаємось спеціальною теркою. Якщо такої немає, потрібно нарізати овоч у формі довгої тонкої соломки.
До морквяної соломки додаємо цукровий пісок та сіль. Інгредієнти одразу перемішуємо.
До морквяної соломки всипаємо готову приправу (придбати можна в будь-якому продовольчому магазині), на свій смак перчимо.
Наступний інгредієнт для пікантної закуски – сушений часник. Підсипаємо його у потрібній кількості.
До складу закуски підливаємо олію та яблучний оцет.
Інгредієнти ретельно перемішуємо. Заготовку з моркви ставимо на полицю холодильника приблизно 1 годину.
Пікантна корейська морква готова, пробуємо. Приємного перекушування!