Начинка для пирогів із яблук на зиму

Готуємо з вами яблучне начиння для майбутніх зимових пирогів вже зараз. Начинка буде особливо смачною, якщо використовувати фрукти кислих сортів.

Як приємно і смачно поласувати холодними зимовими вечорами шматочком ароматного яблучного пирога! Яблука для начинки, звичайно, можна придбати в будь-якому продовольчому магазині без проблем. Але набагато вигідніше та економніше використовуватися домашню заготівлю з яблук. Ось покроковий рецепт начинки для пирогів із яблук на зиму, яка також підходить для фарширування домашніх млинців.

Така начинка для пирогів з яблук на зиму вийде особливо смачною, якщо використовувати фрукти кислих сортів (підійде антоновка).

Інгредієнти

  • Яблука: 1 кг
  • Банки 0.5 л: скільки знадобиться

Приготування

Для рецепту підбираємо незіпсовані яблука. Їхня кількість — не обмежена.

Яблука для начинки зручним способом (овочечисткою або гострим ножем) очищаємо тонко від шкірки. Розрізаємо на 4 скибочки, щоб зручніше було видалити насіння.

Для подрібнення я використовувала тертку з великими осередками. В ідеалі можна взяти кухонний комбайн із відповідною насадкою.

Заготівлю з яблук відразу перекладаємо в підготовлені чисті банки. Натертий фрукт щільно утрамбовуємо. У процесі утворюватиметься сік. Його слід зливати в окрему тару, а потім використовувати за прямим призначенням. До речі, яблучною стружкою банки наповнюємо так, щоб залишилося місце вгорі.

Банки з яблучною заготівлею для стерилізації ставимо у каструлю з водою. Стерилізуємо їх 25 хвилин (якщо тара – 0,5 л; банки 1 л – 35 хвилин).

Після процедури стерилізації банки щільно фіксуємо кришками (круто закручуємо по різьбленні або закочуємо ключем).

Заготівлю яблучної начинки слід повністю остудити. Для цього банки перевертаємо верх дном. На банки кладемо теплий рушник або плед. У такому положенні залишаємо до повного охолодження.

Смачна начинка яблучна для пирогів готова. Коли будете використовувати її для випічки, відрегулюйте смак цукром на власний розсуд. Приємних вам заготовок!