Гострі мариновані огірки на зиму

Гострі мариновані огірки на зиму стануть чудовою закускою для будь-якого застілля. Огірки виходять із пікантним хрускотом, ароматними, в міру солоними.

Домашні гострі мариновані огірки на зиму стануть чудовою закускою для будь-якого застілля. Маринуватимемо огірочки разом із гострим перцем і сухою гірчицею. Огірки виходять із пікантним хрускотом, ароматними, в міру солоними. Щоб різносол виглядав апетитно, підбирайте для маринування невеликі огірочки однакового розміру.

Вихід – 2 банки по 0,5 л. Заздалегідь скляну тару зручним способом простеризуйте (над парою, в духовці або мікрохвильовій печі). Не забудьте прокип'ятити протягом 2 хвилин кришки до банків.

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 700 г
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Цукор: 0,3 ст. ложки
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка
  • Кріп: 1 парасолька
  • Перець запашний горошком: 4 шт.
  • Гірчиця суха: 1 ч. ложка
  • Часник: 4 зубчики
  • Перець пекучий: 6 кілець
  • Листя хрону: 0,5 шт.
  • Вода: 400 мл

Приготування

Щоб замаринувати на зиму гострі огірки, підготуємо потрібні інгредієнти.

Ретельно промиваємо огірочки. Зрізаємо кінці. Для маринування нарізаємо огірки довгими брусками.

На дно стерилізованої банки поміщаємо лист хріну (розірвати на шматочки) та парасольку кропу. Кидаємо горошини запашного перцю. Додаємо кільця пекучого червоного перцю та часник, нарізаний скибочками.

Заповнюємо банку огірковою нарізкою.

Огірочки у банках повністю заливаємо окропом. Прикриваємо банки кришками та залишаємо в такому положенні на 10 хвилин.

Воду акуратно з банок зливаємо в ковшик. Всипаємо суху гірчицю, сіль та цукор. Доводимо до кипіння, проварюємо 2-3 хвилини. Наприкінці вливаємо столовий оцет і знімаємо ковшик із плити.

Приготований маринад одразу переливаємо у банки. Закручуємо банки кришками, перевертаємо догори дном. Утеплюємо заготівлю та остуджуємо протягом доби.

До зими рекомендується зберігати гострі мариновані огірки у прохолодному місці. Приємного всім перекушування!