Заправка для розсольника на зиму в мультиварці

Щоб швидко зварити розсольник, пропоную зробити заправку для тривалого зберігання. Виходить заправка для розсольника на зиму в мультиварці соковитою та ароматною.

Щоб швидко та просто зварити смачний розсольник, пропоную зробити для нього апетитну заправку тривалого зберігання. У складі заготівлі класичні для розсольника інгредієнти морквина, цибуля, огірки, перлова крупа. Гасити овочі разом з перловкою мені зручніше в мультиварці, кухонна техніка чудово справляємо із завданням, полегшуючи процес приготування. Виходить заправка для розсольника на зиму в мультиварці соковитою та ароматною. Вам потрібно буде тільки відварити нарізану картоплю, додати заготовку та смачний розсольник буде готовий.

Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить 1,5 л заготовки. Банки заздалегідь стерилізуємо, кришки кип'ятимо.

Інгредієнти

  • Крупа перлова: 160 г
  • Огірок свіжий: 750 г
  • Цибуля ріпчаста: 250 г
  • Морква: 250 г
  • Паста томатна: 150 г
  • Олія рослинна: 60 мл
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Цукор: 60 г
  • Оцет 9%: 25 мл

Приготування

Підготуємо необхідні інгредієнти. Очищаємо моркву, цибулю, ретельно промиваємо свіжі огірки, зрізаємо кінчики.

Перлову крупу промиваємо, попередньо відварюємо протягом 45 хвилин. Для заготівлі зазвичай використовую крупу в пакетиках. Варити її просто та зручно. Відварену перловку відкидаємо на друшляк.

Морква для розсольника крупно натираємо. Цибулю нарізаємо невеликими шматочками. Овочі перекладаємо у знімну чашу мультиварки.

Огірки подрібнюємо за допомогою терки. Викладаємо огіркову масу до інгредієнтів у чашу.

У невелику миску викладаємо томатну пасту гарної якості. Вливаємо до неї порцію олії. Всипаємо цукор та сіль у зазначеній кількості. Перемішуємо добре.

Томатний склад, що вийшов, перекладаємо до інгредієнтів в чашу. Продукти перемішуємо.

Мультиварку фіксуємо кришкою. На екрані вибираємо програму «гасіння». Час ставимо на 35 хвилин.

Через цей час мультиварку відкриваємо, закладаємо до овочевої маси відварену перловку. Вливаємо столовий оцет. Інгредієнти перемішуємо.

Мультиварку знову закриваємо, у тому ж режимі гасимо ще 10 хвилин.

Готову заправку для розсольника на зиму розкладаємо у стерилізовані банки, закриваємо кришками. Охолоджуємо заготовку під пледом, для зберігання ставимо у прохолодне місце.

Всім смачного!