Шарлотка з ананасом

Я просто люблю робити пиріг – шарлотку. Сьогодні у мене в меню «екзотична» шарлотка, адже як «наповнювач» я використовувала ананас.

Я просто люблю робити пиріг – шарлотку. Жодних проблем з тестом, а начинку можна використовувати будь-яку крім яблук. Сьогодні у мене в меню «екзотична» шарлотка, адже як «наповнювач» я використовувала ананас. Продукт консервований, продається практично у будь-якому магазині.

Домашня шарлотка з консервованим ананасом виходить ніжною за консистенцією тіста, в міру вологою, відмінно підходить для десерту з чаєм.

Простий покроковий рецепт шарлотки з консервованим ананасом освоїть кожна господиня.

Інгредієнти

  • Ананас консервований: 400 г
  • Цукор: 150 г
  • Борошно пшеничне: 160 г
  • Яйце куряче: 3 шт.
  • Сіль: щіпка
  • Розпушувач тіста: 1 ч. ложка

Приготування

Вимірюємо потрібну кількість інгредієнтів для шарлотки. З ананасів злийте сік, він для тесту не потрібно. Якщо використовуєте фрукт у кільцях, їх потрібно буде нарізати шматочками.

Для замісу ніжного та тягучого тіста беремо містку миску та вбиваємо в неї яйця. Продукт доповнюємо цукровим піском.

Перетворюємо вміст миски на пишну однорідну масу, використовуючи віночок. Щоб прискорити процес, рекомендую краще взяти міксер.

У масу, що утворилася, просіюємо борошно разом з розпушувачем, кидаємо дрібку солі.

Інгредієнти між собою добре перемішуємо до одержання тіста – ніжного та тягучого.

До складу тесту вводимо шматочки ананаса, перемішуємо.

Завантажуємо тісто зі шматочками ананасів у форму (я використовувала силіконову).

Відправляємо форму із заготівлею шарлотки в духовку, попередньо прогріту до 180 градусів, на півгодини. Під час випікання дверцята духовки відчиняти не рекомендується, щоб пиріг не опустився.

Дістаємо шарлотку із духовки. Коли вона охолоне, нарізаємо на порції і подаємо до столу до філіжанки гарячого чаю або кави. Смачного вам чаювання!