Урожай огірків радує вас своїм достатком? Тоді раджу їх замаринувати у такий спосіб. Пропоную вам покроковий рецепт огірків на зиму, маринованих по-фінськи, зберігати які можна за кімнатної температури. Реалізація не становить складності, тому впорається з нею навіть хазяйка-початківець.
Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить 3 баночки об'ємом 1 л.
Інгредієнти
- Огірок свіжий: 2,3 кг
- Сіль: 3 ст. ложки
- Цукор: 200 г
- Оцет 6%: 250 мл
- Вода: 1,5 л
- Насіння гірчиці: 2 ч. ложки
- Лист лавровий: 3 шт.
Приготування
Візьмемо за списком зазначені інгредієнти. Перед початком приготування заготовки рекомендується замочити в холодній воді огірки на пару годин. Після цього зрізати в огірків кінчики.
Нарізаємо огірки у формі гуртків завтовшки близько 2 см.
Зробимо для наших огірків маринад. Вливаємо в каструлю воду і кип'ятимо її. Засипаємо у воду цукровий пісок, сіль, гірчицю в зернах, додаємо лавровий лист. Кип'ятимо маринад 4 хвилини. Вливаємо оцет і доводимо вміст до кипіння.
У киплячий маринад занурюємо нарізані огірки. Каструлю накриваємо кришкою і чекаємо, коли вміст закипить.
Проварюємо огіркову нарізку на малому вогні приблизно 4 хвилини. Цього часу достатньо, щоб огірки змінили свій колір. Якщо каструля у вас невелика, то можна варити огірки в 2-3 заходи.
Перекладаємо огірки в стерилізовані банки та заливаємо їх маринадом. Тут же закручуємо банки прокип'яченими кришками.
Заготовки ставимо на кришки і укутуємо пледом чи ковдрою. Чекаємо, доки банки з огірками повністю охолонуть.
Смачних вам заготовок на зиму!