Кабачкове варення з лимоном

Продовжуємо готувати зимові заготівлі. На цей раз у нас кабачкове варення з лимоном. Варення добре підходить до випічки чи як самостійний десерт.

Кабачок можна вважати універсальним продуктом харчування, адже з нього можна приготувати не тільки різносоли та всілякі страви, а й варення. Вам підготувала покроковий рецепт кабачкового варення з лимоном, яке можна подавати як солодке доповнення до домашньої випічки або як самостійний десерт.

Скуштувавши кабачкове варення з лимоном вперше, багатьом важко здогадатися, що воно зварене саме з кабачка. Приготуйте спочатку невелику кількість варення, а, оцінивши його смак, заготовляйте на всю зиму.

Інгредієнти

  • Кабачок: 300 г (молодий)
  • Цукор: 300 г
  • Лимон: 0,5 шт.

Приготування

Готуємо інгредієнти. Для варення краще використовувати молоді кабачки, які мають насіння, що несформувалося, і ніжну м'якоть. Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить одна баночка варення об'ємом 0,5 л. Тару для заготівлі варення обов'язково стерилізуємо разом із кришкою.

Ретельно (можна щіткою) промиваємо молодий кабачок та лимон. Нарізаємо інгредієнти довільними скибочками.

Нарізку з кабачка та лимона відправляємо у чашу м'ясорубки. Виходить така кабачково-лимонна заготівля.

Пюре з кабачка та лимона перекладаємо в каструлю та доповнюємо солодким інгредієнтом – цукром.

Заготовку для варення ставимо на плиту. Готуємо варення протягом 50 хвилин, періодично перемішуючи масу. Варення має нудитися на середньому вогні і не сильно булькати.

Варення з кабачка з лимоном фасуємо в підготовлену тару, закупорюємо. Баночку з варенням перевертаємо на кришку, укутуємо та залишаємо охолоджуватися на добу. Зберігаємо варення до зручного випадку вживання в холодному місці (в коморі).

Солодке домашнє кабачкове варення з лимоном готове. Приємного та солодкого вам перекушування!