Пісний борщ

Домашній борщ – найпопулярніша перша страва. Пропоную приготувати пісний борщ, який чудово урізноманітнить обідню трапезу.

Домашній борщ – найпопулярніша перша страва. За традиційним рецептом у складі борщу є м'ясо. Але можна зварити ситний і смачний борщ і без м'ясного інгредієнта. Пропоную приготувати пісний борщ, який чудово урізноманітнить обідню трапезу. Борщ з капустою та картоплею без м'яса виходить яскравим та апетитним.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 300 г
  • Буряк варений: 1 шт.
  • Картопля: 3-4 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Паста томатна: 1 ст. ложка
  • Цукор: 0,5 ч. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Оцет 9%: 1 ч. ложка
  • Вода: 2 л

Приготування

Підготуємо для рецепту інгредієнти. Заздалегідь для борщу відварюємо буряки до м'якості (приблизно 30-40 хвилин після закипання води). Очищаємо морквину, цибулю та картопля. Овочі ополіскуємо під холодною водою. У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння.

Киплячу воду відразу до смаку солимо. Картоплю для борщу нарізаємо у формі невеликих кубиків. Закладаємо картопляну нарізку в киплячу воду. Варимо 10 хвилин.

Білокочанну капусту шаткуємо тонкими смужками. Викладаємо заготовку з капусти через 10 хвилин після закладання картоплі. Варимо ще 10 хвилин.

Моркву подрібнюємо, використовуючи терку. Цибулю нарізаємо дрібними шматочками.

У сковороду наливаємо олію. Коли воно прогріється, викладаємо подрібнені овочі. На помірному вогні пасеруємо їх 5 хвилин, періодично перемішуючи.

До овочів на сковороду додаємо томатну пасту. Всипаємо трохи цукру, щоб збалансувати смак засмаження. Продовжуємо обсмажувати інгредієнти ще 5 хвилин.

Морквину з цибулею перекладаємо у каструлю. Перемішуємо, продовжуємо варити ще 5-6 хвилин|мінути|.

Відварений буряк очищаємо, подрібнюємо теркою. Переправляємо буряк у каструлю. Вливаємо трохи столового оцту, що допоможе зберегти яскравий колір пісного борщу. Варимо далі 5 хвилин.

Наприкінці приготування борщу перчимо його до смаку, кидаємо лавровий лист. Вимикаємо нагрівання плити. Каструлю з борщем накриваємо кришкою і даємо потомитися 10 хвилин. Готовий борщ розливаємо у тарілки та пригощаємося.

Всім смачного!