Оладки на ряженці

Коли хочеться побалувати себе смачним домашнім десертом, можна спекти пишні оладки на ряженці. Запропонований рецепт можна вважати базовим.

Коли хочеться побалувати себе солодким та смачним домашнім десертом, не обов'язково вигадувати щось оригінальне. Можна скористатися перевіреним рецептом і спекти пишні апетитні оладки на ряжанці, які підійдуть для сімейного перекушування.

Пропонований покроковий рецепт оладок на ряжанці можна вважати базовим. З ним можна поекспериментувати. Наприклад, додати до складу ягоди, горіхи, яблука та інші фрукти.

Інгредієнти

  • Ряжанка: 1 ст.
  • Борошно пшеничне: 6 ст. ложок
  • Цукор: 1-2 ст. ложки
  • Сіль: щіпка
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки
  • Олія рослинна: скільки потрібно (для смаження)

Приготування

Беремо для випікання оладок потрібні продукти. Кулінарний лайфхак для початківців — щоб оладки вийшли пишними, ряжанка і яйце повинні бути кімнатної температури.

Молочний продукт – ряжанку – виливаємо в глибоку миску. Додаємо до неї цукровий пісок, сіль та харчову соду.

Компоненти між собою перемішуємо. При взаємодії з ряжанкою сода почне реагувати, поверхні утворюються бульбашки.

Далі в ряжанку розбиваємо куряче яйце. Знову інгредієнти перемішуємо до одержання однорідної суміші.

У кисломолочний склад, що вийшов, просіваємо пшеничне борошно.

Втручаємо борошно в ряжанку. Тісто на оладки має вийти густим. Якщо є потреба, додайте ще борошна, але забивати нею тісто не варто. У цьому випадку оладки можуть вийти гумовими.

Порцію олії вливаємо в сковороду і добре її прогріваємо. Тісто викладаємо на сковороду за допомогою супової ложки. Смажимо з двох боків під кришкою. Після обсмажування рекомендується оладки помістити на паперові рушники.

Смачні та ситні оладки на ряжанці приготовлені. Подаємо їх на стіл зі сметаною, варенням або іншою насолодою. Приємного перекушування!