Олів'є залишається найпопулярнішою салатною стравою протягом багатьох десятиліть. Є безліч варіантів приготування олів'є, зустрічається навіть вегетаріанський різновид. Але мій олів'є, швидше за все, для любителів порадувати свій шлунок смачною та ситною стравою. Подобається моїм домочадцям олів'є з копченою куркою та свіжим огірком, готую який і для святкового застілля, і для буденних трапез. Пропоную такий салат зробити і вам.
Цей покроковий рецепт олів'є з копченою куркою та свіжим огірком вимагає варіння картоплі, моркви та яєць. Я зазвичай ці інгредієнти відварюю заздалегідь. Отже, починаємо.
Інгредієнти
- Картопля (варена): 2 шт.
- Морква варена: 1 шт.
- Яйце куряче: 2 шт.
- Огірок свіжий: 1 шт.
- Куряча грудка копчена: 250 г
- Горошок консервований: 4 ст. ложки
- Майонез: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
Приготування
Для рецепту олів'є з копченою куркою беремо потрібні продукти.
Порядок подрібнення компонентів олів'є не є важливим. Починаємо з коренеплодів. Картоплю та моркву подрібнюємо у формі дрібних кубиків.
Очищаємо свіжий огірок від шкірки. Так смак салату буде ніжнішим. Нарізаємо огірок, як і попередні інгредієнти – кубиком.
Очищаємо курячі яйця. Рубаємо їх шматочками для салату.
На черзі – копчене куряче м'ясо. Його на олів'є подрібнюємо дрібними шматочками.
Зелений консервований горошок із банки спочатку відкидаємо на сито, а потім уже перекладаємо до інгредієнтів олів'є. Для заправки беремо майонез. Не забуваємо посолити до смаку. За бажання можна поперчити.
Залишилось лише перемішати салат і можна подавати олів'є на стіл.
Всім смачного перекушування!