Олівє з сьомгою та огірком

Салат Олів'є – найпопулярніша страва для святкового застілля. Пропоную вам зробити олів'є з сьомгою та огірком, який має неперевершений смак.

Салат Олів'є, безумовно, є найпопулярнішою стравою для святкового застілля. Класичний рецепт вже давно зазнав змін, можна готувати цей салат, використовуючи різноманітні інгредієнти. Пропоную вам зробити олів'є з сьомгою та огірком, який має неперевершений смак, виходить ніжним та апетитним.

Сьомгу можна засолити наперед самостійно або взяти вже готовий рибний продукт. До речі, сьомгу можна замінити іншою червоною рибою.

Інгредієнти

  • Сьомга слабосолона: 150 г
  • Картопля: 2 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Огірок свіжий: 1 шт.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Горошок консервований: 5 ст. ложок
  • Майонез: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для рецепту заздалегідь відварюємо картопля, моркву та яйця. Дані продукти потім охолоджуємо та очищаємо. Огірок я використала для олів'є свіжий, але підійде й малосольний.

Подрібнення інгредієнтів пропоную почати з картоплі та моркви. Коренеплоди нарізаємо у формі кубиків. Заготовку викладаємо у широку миску.

Таку форму нарізки надаємо і огірку. Огірок я не очищала, зрізала лише кінчики. Відварені яйця для олів'є рубаємо шматочками.

На черзі слабосолона сьомга. Рибку нарізаємо шматочками. Нарізку відправляємо в миску до подрібненого складу олів'є.

Зелений горошок консервований спочатку відкидаємо на сито, щоб злити зайвий сік. Горошини переправляємо до салату.

Інгредієнти на олів'є заправляємо майонезом (або сметаною). Присолюємо на свій смак, перчимо.

Нам залишилося лише заготівлю для олів'є із сьомгою перемішати і можна подавати салат до столу.

Всім смачного!