Є обивателі, які з тих чи інших причин не люблять картоплі. Це не привід відмовлятися від улюблених салатів, у яких є цей інгредієнт. Ось покроковий рецепт салату оселедця під шубою без картоплі, що не поступається за своїми смаковими якостями класичним варіантом приготування страви.
Для реалізації рецепту заздалегідь відварюємо моркву, буряки та яйце. Для салату я взяла вже оброблений оселедець. Якщо у вас ціла рибка, то її потрібно буде випатрати, видалити кісточки. Отже, приступаємо.
Інгредієнти
- Філе оселедця: 1 шт.
- Цибуля червона: 1 шт.
- Яйце куряче: 2 шт.
- Морква варена: 1 шт.
- Буряк: 1 шт.
- Майонез: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Цукор: 1 щіпка
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Беремо потрібні продукти. Збирати листковий салат з оселедцем можна порційно за допомогою кулінарного кільця або у відповідному салатнику.
На обробну дошку викладаємо очищену червону цибулину. Нарізаємо її дрібними шматочками. Нарізку перекладаємо в миску, трохи солимо, цукримо, перемішуємо.
Філе оселедця подрібнюємо кубиками. Рибну заготівлю додаємо до цибулі.
До інгредієнтів кладемо майонез (1 ст. л.), перемішуємо.
Масу, що вийшла, з оселедця і цибулі поміщаємо першим шаром.
Теркою подрібнюємо яйце. Формуємо яєчний шар, який злегка присолюємо та перчимо. Шар із яйця покриваємо майонезом.
На яєчний ряд викладаємо моркву, подрібнену теркою. Морквяний шар змащуємо майонезом.
Натираємо буряки. Розподіляємо подрібнений буряк наступним шаром. Змащуємо буряковий ряд майонезом.
Щоб шари добре просочилися, салат поміщаємо на полицю холодильника хоч би на годину. Смачний оселедець під шубою без картоплі готовий! Знімаємо пробу!