Вінегрет класичний з огірком та горошком

Вінегрет класичний з огірком та горошком, який дуже просто готується. Класичні інгредієнти овочевого салату – морквина, картопля, буряк – я доповнюю нарізкою з цибулі, подрібненим маринованим або солоним огірком, консервованим горошком.

При згадці вінегрету багатьом представляється «добре радянське» меню із простими, але дуже смачними закусками та стравами. Безперечно, вінегрет — це «класика» серед салатів! Нехитрий склад вінегрету, що включає відварені коренеплоди, не втрачає своєї кулінарної популярності і сьогодні. Поряд із екзотичними салатами зі складним продуктовим набором та «хитрими» заправками вінегрет часто можна зустріти в меню ресторанів та їдалень.

При нагоді і я готую вінегрет. Різноманітність рецептів дозволяє поєднувати інгредієнти цього салату, доповнюючи їх та коригуючи смакові якості страви. Мені подобається вінегрет класичний з огірком та горошком, який дуже просто готується. Класичні інгредієнти овочевого салату – морквина, картопля, буряк – я доповнюю нарізкою з цибулі, подрібненим маринованим або солоним огірком, консервованим горошком. Для заправки – звичайна рослинна олія (перевагу віддаю соняшниковій).

Для кухарів-початківців і юних господарок пропоную покроковий рецепт вінегрету класичного з огірком і горошком, який перевірений мною не раз — завжди смачно, ситно, апетитно.

Зверніть увагу, що час приготування вказано без урахування часу на варіння інгредієнтів.

Інгредієнти

  • Морква: 1 шт.
  • Буряк: 1 шт.
  • Картопля: 2 шт.
  • Огірок солоний: 1-2 шт. (маринований)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Горошок зелений консервований: 4 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Олія рослинна: скільки потрібно

Приготування

Заздалегідь відварюємо для класичного вінегрету коренеплоди. Морквину з картоплею та буряком лише ретельно промиваємо, залишаємо інгредієнти у шкірці. Після варіння інгредієнти в каструлі ставимо під холодну воду (так вони швидше охолонуть, та, до того ж, зручніше їх очищатиме). До речі, термічну обробку інгредієнтів можна провести ще й у духовці — запекти моркву, буряки та картоплю у фользі.

Коли всі інгредієнти для вінегрету буде підготовлено, можна почати подрібнення. Різати продукти можна звичайні ножем або взяти для швидкості процесу та зручності спеціальний подрібнювач. Картоплю рубаємо кубиком. Заготовку викладаємо у миску.

Так само чинимо з морквиною. Розмір кубиків – однаковий.

Далі за аналогами діємо і з буряком.

Основний склад вінегрету підготовлено. Доповнюємо заготовку з коренеплодів подрібненим огірком кубиком.

Цибулю шаткуємо шматочками, можна тонкими півкільцями.

А ось перш, ніж завантажити до інгредієнтів горошок, зіллємо з нього рідину, переклавши на сито.

Орієнтуючись на свої смакові уподобання, компоненти вінегрету солимо, для заправки вливаємо олію.

Між собою інгредієнти перемішуємо. Вінегрет за класичним рецептом готовий!

Частуйтесь на здоров'я!