Курячі гомілки, запечені в гострому кетчупі

Приготувати курячі гомілки найпростіше в духовці. Курячі гомілки, запечені в гострому кетчупі, найкраще запропонувати з картопляним гарніром або зі свіжими овочами.

Приготувати курячі гомілки найпростіше в духовці. Пропоную простий і доступний спосіб запікання курячих ніжок разом із гострим кетчупом. Страва виходить смачною, соковитою, ситною. Для рецепту потрібний мінімальний набір продуктів. До столу курячі гомілки, запечені в гострому кетчупі, найкраще запропонувати з картопляним гарніром або салатом зі свіжих овочів.

Інгредієнти

  • Гомілки курячі: 1 кг
  • Кетчуп томатний: 150 мл (гострий)
  • Часник: 4 зубчики
  • Олія оливкова: 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб запекти в духовці курячі гомілки в гострому кетчупі, підготуємо вказані інгредієнти.

Курячі ніжки обполіскуємо під проточною водою. Обсушуємо гомілки паперовими рушниками та перекладаємо у широку миску. Натираємо ніжки сіллю та чорним меленим перцем до смаку.

До курячих ніжок перекладаємо гострий томатний кетчуп улюбленого виробника.

Очищаємо часникові зубчики. Роздавлюємо часточки часнику тильною стороною ножа. Часникові зубки перекладаємо до гомілок.

Ніжки перемішуємо з кетчупом. Якщо є час, то можна залишити гомілки маринуватися у прохолодному місці на півгодини. У разі обмеженої кількості часу, ніжки можна відправити запікатися одразу.

Форму для запікання змащуємо оливковою олією (або іншою рослинною). Викладаємо гомілки. Відправляємо форму з ніжками у розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин.

Через півгодини курячі ніжки перевертаємо та продовжуємо запікати при такому ж температурному режимі ще 20 хвилин.

Запечені в гострому кетчупі курячі гомілки вийшли дуже смачними та соковитими. Всім приємній трапезі!