Пельмені – улюблена багатьма страва, яку кожна господиня готує на свій смак. Якщо вам подобається експериментувати з начинками для домашніх пельменів, пропоную взяти на озброєння цей рецепт. Приготуємо пельмені з м'ясом і сиром, які обов'язково знайдуть своїх шанувальників. Для начинки знадобиться м'ясний фарш, твердий сир та цибуля. Страва виходить смачною, апетитною, ситною! Приступаємо.
Інгредієнти для тесту
- Яйце куряче: 1 шт.
- Вода: 100 мл
- Сіль: 2 щіпки
- Борошно пшеничне: 250 г
Інгредієнти для начинки
- Фарш змішаний (свинина + яловичина): 300 г
- Сир твердий: 100 г
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Лист лавровий: 1 шт. (Для варіння пельменів)
- Зелень свіжа: 2-4 гілочки (для подачі)
Приготування
Для ліплення домашніх пельменів із сиром підготуємо потрібні інгредієнти. Очищаємо цибулю, промиваємо зелень.
У миску вбиваємо яйце. Підсипаємо до нього сіль, вливаємо прокип'ячену холодну воду. Інгредієнти вилкою ретельно перемішуємо так, щоб вийшов однорідний склад.
У яєчну суміш, що вийшла, просіваємо порцію пшеничного борошна.
Починаємо замішувати тісто для домашніх пельменів. Тісто має вийти м'яким, не прилипати до долоні. Готове тісто забираємо в целофановий мішечок, кладемо його на полицю холодильника хвилин на 15-20.
У миску перекладаємо м'ясний фарш. Цибулю подрібнюємо за допомогою середньої тертки. Сир теж потрібно крупно чи середньо натерти.
Інгредієнти на свій смак присмачуємо сіллю та чорним меленим перчиком. Добре перемішуємо склад начинки.
Тісто розрізаємо на 2 або 3 шматки. Розкочуємо шматок тіста в тонкий шар. За допомогою склянки або кільця сервіровки невеликого діаметру вирізаємо круглі заготовки для пельменів.
На заготовки з тіста кладемо трохи менше чайної ложки начинки з м'яса та сиру. Скріплюємо краї, з'єднуємо кінці. Ліпимо так усі пельмішки.
Зліплені пельмені з сиром можна відразу відварити або заморозити "про запас". При варінні воду посолити, додати лавровий лист.
Подаємо пельмені із сиром до столу з улюбленим соусом, посипаємо подрібненою зеленню. Приємного для всіх апетиту!