Підлива для мясних котлет

Пропоную зробити соус для котлет на основі овочів, сметани та томатної пасти. Виходить підлива для м'ясних котлет смачна, приємна, густа консистенція.

Щоб підкреслити та розкрити смак м'ясних котлет (домашніх чи покупних), їх подачу зазвичай супроводжують підливою. Приготувати смачну, соковиту та апетитну підливу просто та легко. Пропоную зробити соус для котлет на основі овочів, сметани та томатної пасти. Виходить підливу для м'ясних котлет приємної густої консистенції. Кулінарна комбінація з котлет, улюбленого гарніру та підливи – найкращий вибір для ситного перекушування!

Інгредієнти

  • М'ясний бульйон: 200 мл
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сметана: 2 ст. ложки
  • Паста томатна: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Борошно пшеничне: 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб приготувати підливу м'ясних котлет, візьмемо потрібні продукти. Овочі очищаємо, ополіскуємо прохолодною водою.

Для підливи моркву натираємо (використовуємо тертку із середніми осередками). Ріпчасту цибулю шаткуємо маленькими шматочками.

На сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо на сковороду нарізку з|із| цибулі і пасеруємо її на помірному вогні 3 хвилини.

До м'якої цибулі переправляємо натерту морквину. Овочі перемішуємо і тушкуємо протягом 7-10 хвилин.

До овочів на сковороду вливаємо м'ясний бульйон.

Слідом до інгредієнтів на сковороду додаємо сметану та томатну пасту. За смаком солимо і перчимо. Можна кинути своїх улюблених приправ. Якщо у вас бульйон вже приправлений спеціями, то солі може не знадобитися.

Склад інгредієнтів гасимо протягом 20 хвилин. Через цей час додаємо в підливку борошно і томимо соус ще 2 хвилини. Підливка помітно загусне.

Щоб підливу була ніжна консистенція, її можна пробити занурювальним блендером. Готову підливу подаємо до м'ясних котлет. Приємної та ситної вам трапези!